Gerard Sanderink stapt in huwelijksbootje met Rian van Rijbroek

Gerard Sanderink

13-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Gerard Sanderink stapt in huwelijksbootje met Rian van Rijbroek

De 74-jarige multimiljonair Gerard Sanderink is getrouwd met zijn omstreden 53-jarige vriendin Rian van Rijbroek. Interim-bestuurder Peter Wakkie van Sanderinks ict-bedrijf Centric benadrukt dat het huwelijk geen invloed heeft op de bedrijfsvoering, zowel nu als in de toekomst.

Tubantia meldt dat het huwelijk op maandag 2 januari plaatsvond in de gemeente Meierijstad, waar het echtpaar nu officieel samenwoont in de woning van Van Rijbroek. Zowel familie als zakelijke relaties vernamen het nieuw over het huwelijk via de media. Sanderink is voor het eerst getrouwd, terwijl Van Rijbroek eerder al was getrouwd.

Omstreden

Sanderink en Van Rijbroek zijn sinds de zomer van 2018 met elkaar in contact. Van Rijbroek is omstreden. Zij doet zich voor als cybersecurity- en financieel specialist, maar is volgens experts geen van beide. Wel is zij van grote invloed op de bedrijven van Sanderink. Zo beheerder Van Rijbroek onder meer de mailaccounts van Sanderink en bemoeide zich met belangrijke contracten van Centric.

Advocaat Peter Wakkie, aangesteld als onafhankelijk bestuurder bij Centric, stelt dat Sanderink of een eventuele erfgenaam nooit meer terugkeert in het bedrijf. Wakkie wil hierop geen verdere toelichting geven. "Hij komt niet terug. Ik ga daar niet in detail op in, maar ik verwacht niet dat het beheer van de aandelen ooit nog teruggaat", aldus Wakkie tegenover Tubantia.

Terug naar nieuws overzicht