Floris Hulshoff Pol - 20 januari 2023

Bitwarden neemt Passwordless.dev over

Bitwarden neemt Passwordless.dev over image

Bitwarden, een open source wachtwoordbeheerder die door miljoenen wordt vertrouwd, heeft vandaag de overname aangekondigd van Passwordless.dev, een in Europa gevestigde open source-startup waarmee ontwikkelaars wachtwoorden en andere formulieren kunnen maken van WebAuthn wachtwoordloze ervaringen snel. WebAuthn, een kernonderdeel van de FIDO2-specificatie, is een moderne open authenticatiestandaard die wordt ondersteund door browsers en technologiereuzen zoals Microsoft, Google en Apple.

Deze overname volgt op een financieringsronde van 100 miljoen dollar en stelt Bitwarden in staat klanten uit te rusten met een sterk WebAuthn-framework van waaruit ze aangepaste functies kunnen ontwikkelen en wachtwoordloze gebruikerservaringen van wereldklasse kunnen bieden. Lichtgewicht en open source, Passwordless.dev kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande systemen en stelt ontwikkelaars in staat om WebAuthn in slechts een paar regels code naar gebruikers te brengen. Voor ondernemingen die bestaande interne applicaties willen moderniseren met wachtwoordloze authenticatie, verlaagt Passwordless.dev de kosten en complexiteit en biedt het een kant-en-klare en flexibele oplossing.

"De meeste bedrijven willen investeren in wachtwoordloze oplossingen zoals Face ID, Touch ID, Windows Hello en andere vormen van webauthenticatie om betere gebruikerservaringen en sterkere beveiliging te creëren", zegt Michael Crandell, CEO van Bitwarden. "Passwordless.dev stelt ontwikkelaars en bedrijven in staat om wachtwoordloze innovatie te versnellen door ontwikkelingsinspanningen te vereenvoudigen tot één enkele API."

"Klanten willen wachtwoordloze authenticatieoplossingen die uniek zijn voor hun bedrijven en eindgebruikers, maar het bouwen van gedifferentieerde ervaringen vergt veel middelen", zegt Anders Åberg, oprichter van Passwordless.dev. "In deze race naar veilige online ervaringen met de kracht van FIDO2 om veelvoorkomende aanvalsvectoren te beperken, zullen Bitwarden en Passwordless.dev wachtwoordloos voor iedereen toegankelijker maken."

Lancering van het bètaprogramma

Als onderdeel van deze aankondiging is Bitwarden verheugd om de Bitwarden Passwordless.dev beta te lanceren, die per direct beschikbaar is.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!