Floris Hulshoff Pol - 23 januari 2023

Pauwels Consulting neemt 4People over

Pauwels Consulting neemt 4People over image

Pauwels Consulting neemt 4People over om zijn positie op de Nederlandse markt als project sourcer in IT, engineering en life sciences te versterken. Hiermee realiseert het zijn 12e overname met 3D Investors in 7 jaar.

Het Belgische consultancybedrijf Pauwels Consulting, gespecialiseerd in IT, life sciences en engineering, heeft het Nederlandse projectsourcingbedrijf 4People overgenomen. Pauwels Consulting wil zijn buitenlandse activiteiten op het gebied van engineering uitbreiden na de recente overname van andere Nederlandse bedrijven in de life sciences en IT, om zo zijn activiteiten af te stemmen op die in de Belgische markt. De kernmotivatie is te groeien als mensgericht bedrijf en om op internationale schaal werknemersgerichte waarden uit te dragen.

Het Nederlandse bedrijf 4People is gespecialiseerd in detachering en plaatsing van kaderleden in de sectoren bouw, infrastructuur & milieu en engineering en stelt meer dan 200 mensen tewerk in het hele land. Hun visie is om klanten te helpen een leefbare toekomst op te bouwen door kennis te delen omtrent de allernieuwste technologieën. In die activiteiten staan mensen steeds centraal. Ronald Ter Beek, oprichter van 4People, legt uit: "De naam van ons bedrijf spreekt voor zich. We plaatsen mensen om bij te dragen aan een betere toekomst voor mensen. Wij geloven in het investeren in onze medewerkers, net zoals zij zich inzetten voor hun projecten."

Bert Pauwels, Managing Director van Pauwels Consulting, vond bij 4People het ontbrekende puzzelstuk in zijn buitenlandse ambities: "We hebben Pauwels Consulting in Nederland eerder al uitgebreid door overnames van andere spelers in de IT en life sciences, en 4People komt daar nu ook een uitstekende expertise op het vlak van engineering bij. Zo spiegelen we de activiteiten van onze thuisbasis in België."

Stef van den Broek, General Manager van 4People, beschouwt Pauwels Consulting als een strategische partner: "We hebben prioriteit gegeven aan een partnerschap met een bedrijf dat oprechte interesse toont in onze cultuur en medewerkers. Zo kan 4People blijven groeien in de richting waarvoor wij de grondslagen hebben gelegd, en zo kunnen onze klanten en medewerkers uitkijken een toekomst van versnelling."

Bert Pauwels vult aan: "Zowel bij 4People als bij Pauwels Consulting willen we klanten van dienst zijn met expertise en respect voor hun visie. Dat is precies wat we gaan blijven doen, met als enige verschil dat we nu een grotere pool van ervaring en middelen combineren."
Stef van den Broek: "Als management zijn we enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk en samen met onze medewerkers, die een grote troef zijn in ons succesverhaal, kijken we ernaar uit om te blijven groeien."

Na deze overname telt het team van Pauwels Consulting meer dan 1500 experts op het gebied van life sciences, engineering en IT. Pauwels Consulting is opgericht in 1999 en uitgegroeid tot een succesvolle consulting groep actief in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland onder verschillende merken en gespecialiseerde divisies. Samen met 3d Investors deed Pauwels Consulting al 12 overnames op 7 jaar tijd en vervijfvoudigde de omzet van €25 miljoen naar meer dan €149 miljoen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!