Microsoft-update zoekt naar niet ondersteunde versies van Office

24-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft-update zoekt naar niet ondersteunde versies van Office

Een nieuwe update van Microsoft is wat mysterieuzer dan anders. Het lijkt om een telling te gaan van oudere versies van de Office kantoorsuite, die niet langer ondersteund worden.

Het gaat om update KB5021751. Deze installeert in tegenstelling tot de meeste updates, geen bestanden op computersystemen, maar draait slechts een keer om uit te achterhalen of de computer een recente versie van Microsoft Office draait. De update heeft geen herstart nodig, aldus Microsoft in de patch notes.

Onduidelijk welke informatie wordt doorgestuurd

Volgens het bedrijf is het de bedoeling om te tellen hoeveel klanten nog een versie van Office gebruiken die niet langer ondersteund is. De update zoekt naar versies van Office 2007, 2010 en Office 2013. Ondersteuning voor die laatste stopt later dit jaar. Het is echter niet helemaal duidelijk hoe Microsoft dat zal checken en welke andere gegevens er nog worden doorgestuurd.

Gebruikers die zo'n mysterieuze update wat verdacht vinden, of die vrezen dat ze vanaf nu overstelpt zullen worden met advertenties voor Office 365, kunnen de update eventueel uitzetten. Daarvoor heb je een tooltje nodig van Microsoft zelf, de 'Show or hide updates' troubleshooter (red: link opent downloadvenster).

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht
Software