Microsoft is exclusieve cloudpartner van ChatGPT-ontwikkelaar OpenAI

23-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft is exclusieve cloudpartner van ChatGPT-ontwikkelaar OpenAI

Microsoft investeert 10 miljard dollar in OpenAI, ontwikkelaar van onder meer ChatGPT en DALL-E2. Het Amerikaanse techbedrijf wordt de exclusieve cloudpartner van OpenAI. De partijen gaan een partnership aan en willen AI-onderzoek vooruit helpen en AI democratiseren als een nieuw techplatform.

Dit kondigt Microsoft topman Satya Nadella aan. "We hebben onze samenwerking met OpenAI gevormd rond een gedeelde ambitie om op verantwoorde wijze baanbrekend AI-onderzoek te bevorderen en AI te democratiseren als een nieuw technologieplatform", aldus Nadella. "In deze volgende fase van onze samenwerking krijgen ontwikkelaars en organisaties in verschillende sectoren toegang tot de beste AI-infrastructuur, modellen en toolchain met Azure om hun applicaties te bouwen en uit te voeren."

"De afgelopen drie jaar van onze samenwerking zijn geweldig geweest", zegt Sam Altman, CEO van OpenAI. "Microsoft deelt onze waarden en we zijn verheugd om ons onafhankelijk onderzoek voort te zetten en te werken aan het creëren van geavanceerde AI waar iedereen baat bij heeft."

Exclusieve cloudpartner

Microsoft investeert als onderdeel van de deal meer in de ontwikkeling en uitrol van supercomputersystemen die het onderzoek van OpenAI ondersteunen. Microsoft wordt daarnaast de exclusieve cloud partner van OpenAI. Alle workloads van OpenAI-projecten gaat draaien op de clouddiensten van Microsoft.

Al langer gaan er geruchten dat Microsoft de AI-modellen van OpenAI in zijn producten wil integreren. Het gaat daarbij onder meer om een integratie van ChatGPT in de zoekmachine Bing. Ook gaan er geruchten over het integreren van AI-technologie in ondermeer Word en Outlook.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud