Floris Hulshoff Pol - 24 januari 2023

Kees Verhoeven schrijft boek De democratie crasht

Kees Verhoeven schrijft boek De democratie crasht image

Kees Verhoeven, techexpert en voormalig Tweede Kamer lid voor D66, heeft een boek geschreven: De democratie crasht - Politieke onmacht in het digitale tijdperk.

Managementboek meldt: "In 'De democratie crasht' waarschuwt oud-Kamerlid Kees Verhoeven ons voor de sluipmoordenaar van onze rechtsstaat: digitalisering. De overheid krijgt maar geen grip op digitale technologie – met big tech-monopolies, datalekken en privacyschandalen tot gevolg.

Intussen versterken sociale media de polarisatie en het hokjesdenken, zowel in de samenleving als in de Tweede Kamer. De politiek raakt oververhit en is steeds minder in staat om maatschappelijke uitdagingen en grote crises het hoofd te bieden.

Aan de hand van zijn ervaringen in de Tweede Kamer laat Verhoeven zien hoe digitalisering de democratie veranderde; op de een of andere manier gaan de twee niet goed samen. Verhoeven maakt duidelijk hoe digitale technologie ons in haar greep heeft en ons denken en doen beïnvloedt. Hij geeft antwoord op de vragen: Wat kunnen we doen om digitalisering in goede banen te leiden? Hoe kunnen we onze democratie redden?"

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!