Intel schrapt ruim vijfhonderd banen in Californië

Intel schrapt ruim vijfhonderd banen in Californië

24-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Intel schrapt ruim vijfhonderd banen in Californië

Intel ontslaat 544 medewerkers in de Amerikaanse staat Californië. De ontslagen maken onderdeel uit van een reorganisatieplan dat Intel in oktober aankondigde. Volgens dit plan wil Intel dit jaar zo'n 3 miljard dollar aan kostenbesparingen realiseren.

Het Amerikaanse bedrijf meldt de ontslagen aan California Employment Development Department (EDD). Deze Californische wetgeving verplicht bedrijven werknemers die getroffen worden door sluitingen van kantoren of omvangrijke ontslagrondes tijdig te informeren.

De California EDD publiceerde naar aanleiding van de plannen van Intel een drietal WARN-waarschuwingen. De eerste waarschuwing heeft betrekking op het ontslag van 201 medewerkers van de Intel Mission Campus in Santa Clara. In sommige gevallen kunnen deze medewerkers binnen Intel in een andere functie aan de slag. Ook waarschuwt de California EDD voor het ontslag van 176 medewerkers in Folsom, Californië. In de derde brief waarschuwt het eveneens voor ontslagen in Folsom, waarbij het ditmaal gaat om 167 mensen. Ook waarschuwt California EDD dat in Folsom mogelijk meer ontslagen volgen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware