Google vraagt oprichters mee te denken over opkomst ChatGPT

25-01-2023
Deel dit artikel:

Google vraagt oprichters mee te denken over opkomst ChatGPT

Google vraagt zijn oprichters Larry Page en Sergey Brin mee te denken over de manier waarop de techgigant het beste kan omgaan met ChatGPT van OpenAI. Het Amerikaanse bedrijf ziet ChatGPT als een bedreiging voor zijn eigen AI-projecten. Ook vreest het bedrijf impact op de marktpositie van zijn zoekmachine.

Dit meldt de New York Times. Page en Brin zouden met het huidige management discussiëren over de opkomst van ChatGPT en de impact hiervan op Google en diens producten. Topman Sundar Pichai wil in reactie hierop AI-projecten binnen Google versnellen. Zo zo het Amerikaanse bedrijf nog dit jaar een twintigtal nieuwe AI-tools willen introduceren.

AI-ontwikkelingen versnellen

Daarnaast wil Google ook AI-ontwikkelingen bij andere partijen versnellen. Onder meer door het beschikbaar stellen van developer en technologie in combinatie met LaMDA, het eigen AI-model van Google. Daarnaast versnelt het bedrijf reviewprogramma's voor het goedkeuren van producten, waarmee Google andere bedrijven ruim baan wil geven op AI-prototypes te ontwikkelen.

Ook wil Google AI gaan integreren in zijn zoekmachine. Concurrent Microsoft kondigde eerder al aan ChatGPT te willen integreren in zijn zoekmachine Bing. Google zou onder meer een variant van zijn zoekmachine willen ontwikkelen met een geïntegreerde chatbot.

Terug naar nieuws overzicht