Witold Kepinski - 27 januari 2023

SAP schrapt drieduizend banen na goede kwartaalcijfers

SAP schrapt drieduizend banen na goede kwartaalcijfers image

SAP noteerde afgelopen boekjaar een omzet van 30,9 miljard euro, een stijging van 11 procent. De bedrijfswinst bleef stabiel op 4,672 miljard euro. Ondanks groeicijfers schrapt het bedrijf 3000 banen.

In het vierde kwartaal bedraagt de omzet 8,436 miljard euro, een stijging van 6 procent. Hiervan is 3,39 miljard euro cloud omzet, een stijging van 33 procent.

De S/4HANA ERP-software omzet steeg in het vierde kwartaal met 101 procent tot 660 miljoen euro.

Verder is er een gerichte herstructurering waarbij 3000 banen worden geschrapt. Dit weerspiegelt de focus op strategische groeigebieden en versnelde cloud transformatie, zo meldt SAP.

SAP heeft tot besloten een verkoop van zijn belang in Qualtrics te onderzoeken.

“SAP is veerkrachtiger dan ooit. We sluiten 2022 af met een aanhoudend sterk Cloud momentum en een terugkeer naar de groei van de bedrijfswinst in het vierde kwartaal, wat een belangrijk keerpunt markeert. Op weg naar 2023 geeft dit ons veel vertrouwen in het nakomen van onze belofte om de omzetgroei en de dubbelcijferige niet-IFRS-bedrijfswinstgroei te versnellen. Nu we het volgende hoofdstuk van SAP ingaan, wil ik Luka bedanken voor zijn geweldige samenwerking op deze reis”, aldus SAP ceo Christiaan Klein.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!