Redactie - 27 januari 2023

Gcore lanceert budget VMs voor webmasters en lichte webservices

Gcore lanceert budget VMs voor webmasters en lichte webservices image

Gcore, een Europese leverancier van cloud- en edge-oplossingen, lanceert Gcore Basic. Dit is een budgetoplossing die speciaal is gemaakt voor webmasters, ontwikkelaars en hobbyisten. Met Gcore Basic biedt het bedrijf een goedkope optie voor het afhandelen van een breed scala aan online toepassingen, zoals het hosten van een blog, het maken van een back-upserver of het implementeren van een privé VPN.

Gcore Basic geeft gebruikers een rekeninstantie op een gedeelde virtuele machine om lichte webservers en microservices uit te voeren. Elke virtuele machine kan in slechts enkele minuten worden geïmplementeerd en geniet van gratis DDoS-bescherming.

HPC bereikbaar maken voor iedereen

Seva Vayner (foto), directeur van Edge Cloud-stream bij Gcore, zei: "Gcore Basic brengt low-latency, high-performance computing binnen het bereik van iedereen. Vanaf € 5 per maand is Gcore Basic een plek waar aspirant-programmeurs hun vak kunnen leren; waar ontwikkelaars kunnen proof-of-concepts, huisdierprojecten en testomgevingen uitvoeren; en waar aspirant-ondernemers online services kunnen bouwen."

Vayner vervolgt: "Nu Gcore Basic op onze cloudinfrastructuur draait, kunnen klanten opschalen en aanvullende services implementeren wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld door extra resources toe te voegen om grote sprongen in het verkeer te verwerken."

Beschikbaar vanuit Amsterdamse PoP

Gcore Basic is in eerste instantie beschikbaar zijn vanuit Gcore's Amsterdam point of presence (PoP), en de service wordt binnenkort uitgebreid naar de VS, Singapore en Hong Kong, en Frankfurt biedt een tweede locatie in Europa. De virtuele machines en bare metal-servers van Gcore Cloud draaien op de nieuwste generatie Intel-processors, waaronder de 3e generatie Intel Xeon Scalable (Ice Lake).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!