AWS en Vijfhart IT-Opleidingen gaan samenwerken

31-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

AWS en Vijfhart IT-Opleidingen gaan samenwerken

Public cloud aanbieder Amazon Web Services (AWS) en Vijfhart IT-Opleidingen uit Nieuwegein bundelen vanaf januari 2023 hun krachten. De twee bedrijven gaan elkaar versterken op de Nederlandse markt, waar ICT-opleider Vijfhart sinds 1984 opereert en inmiddels meer dan 500.000 mensen heeft opgeleid tot IT-professional. Vijfhart is expert op het gebied van o.a. software development, infrastructuur, cloud computing, datamanagement en datacenters. Vijfhart verzorgt cursussen o.a. vanaf haar opleidingscentrum in Nieuwegein, is een ICT-opleider van Nederland en speler in diverse ICT-vakgebieden.

Amazon Web Services (AWS) is het cloud platform van het Amerikaanse miljardenbedrijf Amazon. Amazon is opgericht door de Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos. Onder zijn leiding groeide Amazon uit tot het grootste handelsbedrijf op het internet. Het AWS-platform biedt een breed scala aan software en services. Amazon beheert deze publieke cloud en is hiermee wereldwijd de absolute marktleider (marktaandeel: 33%, dat is meer dan Microsoft Azure en Google Cloud gezamenlijk).

In Nederland maakt een groeiend aantal bedrijven (o.a. Unilever, Talpa, Netflix, Philips, De Nederlandsche Bank, Wehkamp) gebruik van de diensten van AWS. Vanaf maart 2023 zullen de AWS-cursussen en bijbehorende examens in Nederland via Vijfhart beschikbaar zijn in de vakgebieden software development, infrastructuur en cloud computing. Het betreft klassikale cursussen die op verschillende kennisniveaus worden gegeven. Cursisten hebben de keuze om zowel fysiek als virtueel een cursus te volgen. AWS-cursussen worden afgesloten met een examen waarmee de AWS-certificering kan worden behaald.

Herman Sanderse, CEO van Vijfhart: ‘De ontwikkelingen op gebied van IT volgen elkaar in een razend tempo op. Als een van de grootste IT-opleiders van Nederland speelt Vijfhart daarin een belangrijke rol door onze kennis dagelijks te delen met werkend Nederland. We zijn er trots op dat we naast Microsoft en Red Hat nu ook officieel AWS Training Partner zijn.’

Terug naar nieuws overzicht
Cloud