Russische aanvallers vallen Duitse infrastructuur aan

31-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Russische aanvallers vallen Duitse infrastructuur aan

Russische hackers nemen Duitse infrastructuur en overheidswebsites op de korrel in reactie op het leveren van tanks aan Oekraïne. Hiervoor waarschuwt het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI).

In een verklaring aan Reuters meldt de BSI dat de impact van de aanvallen beperkt is. "Momenteel zijn sommige websites niet bereikbaar. Er zijn op dit moment geen indirectaties van directe effecten op de respectievelijke diensten en deze, naar beoordeling van de BSI, worden ook niet verwacht", meldt de BSI in een verklaring.

Killnet

Cybersecuritybedrijf Cado Security waarschuwt voor communicatie in Russische Telegram-kanalen van de pro-Russische cyberrimegroepering Killnet over het aanvallen van Duitse doelwitten. Het Nederlandse Z-CERT waarschuwde gisteren ook al voor aanvallen van Killnet op Nederlandse ziekenhuizen in reactie op de nieuw toegezegde steun aan Oekraïne.

In Duitsland claimen aanvallers onder meer aanvallen te hebben uitgevoerd op luchthavens, inlichtingendiensten en het Duitse kabinet. Cado meldt echter ook aanvallen op onder meer financiële instellingen, de douane en opsporingsinstanties. In de meeste gevallen zouden de websites echter slechts korte tijd onbereikbaar zijn geweest.

Terug naar nieuws overzicht
Security