OpenText koopt Micro Focus en ontslaat personeel

01-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

OpenText koopt Micro Focus en ontslaat personeel

OpenText heeft aangekondigd dat het de eerder aangekondigde overname van Micro Focus International voor 5,8 miljard dollar, leverancier van bedrijfskritische softwaretechnologie en -diensten die klanten helpen de digitale transformatie te versnellen. Hierbij wordt 8 procent van het gecombineerde bedrijf ontslagen.

"Ik wil Micro Focus-klanten, -partners en -medewerkers welkom heten bij OpenText", aldus OpenText CEO & CTO Mark J. Barrenechea . "Digitaal leven is leven, en met de geweldige producten en het talent van Micro Focus zullen we organisaties van elke omvang helpen hun digitale transformatie te versnellen."

Barrenechea voegde verder toe: "Met deze overname breidt de bedrijfsmissie van OpenText zich uit om zakelijke professionals te helpen hun activiteiten te beveiligen, meer inzicht in hun informatie te krijgen en een steeds hybridere en complexere digitale structuur beter te beheren met een nieuwe generatie tools waaronder Cybersecurity, Digital Operations Beheer, modernisering en levering van applicaties en AI en analyse. Deze nieuwe generatie software voor informatiebeheer zal organisaties helpen hun digitale transformatie te versnellen en groei te stimuleren, terwijl de kosten worden verlaagd."

Voorlopig financieel overzicht

Meer informatie over onze financiële prestaties, evenals bijgewerkte modellen, zullen worden verstrekt wanneer OpenText op 2 februari 2023 zijn financiële en zakelijke resultaten voor het tweede kwartaal van Fiscaal 2023 rapporteert .

 

"We hebben een gestructureerde en gedisciplineerde benadering van fusies en overnames. De planning van de afgelopen zes maanden heeft ons geleid tot een gedefinieerd integratieplan om onze toegewijde resultaten te behalen. We zijn klaar en enthousiast over het winnen van de markt voor informatiebeheer, sterke klantresultaten en groei en grotere cashflows", besluit Barrenechea.

Terug naar nieuws overzicht
Software