Schneider Electric behaalt hoge score Bloomberg Gender-Equality Index

06-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Schneider Electric behaalt hoge score Bloomberg Gender-Equality Index

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is dit jaar voor de zesde keer op rij opgenomen in de Bloomberg Gender-Equality Index (GEI). Deze erkenning is voor de voortdurende inspanningen van Schneider om de gendergelijkheid in het bedrijf te vergroten en een inclusieve en zorgzame werkomgeving op te bouwen.

In de Bloomberg GEI van 2023 staan 484 bedrijven uit 54 sectoren. Hun prestaties worden gemeten aan de hand van vijf belangrijke pijlers: Leadership & talent pipeline, Equal pay & gender pay parity, Inclusive culture, Anti-sexual harassment policies, en External brand.

Schneider Electric bereikte een gemiddelde score van 81% (ten opzichte van een score van 77% het afgelopen jaar) en scoort daarmee ruim boven het gemiddelde van 73%. Het bedrijf heeft ook de aanhoudend sterke score voor gelijke beloning en gendergelijkheid (88%) gehandhaafd. Dit is een erkenning van de acties om de loonkloof tegen 2025 terug te brengen tot minder dan 1% voor zowel vrouwen als mannen.

Schneider scoort ruim boven het gemiddelde van zijn GEI-collega's voor External Brand (81%) en Inclusive Culture (80%). De bovengemiddelde score van het bedrijf voor Leadership & talent pipeline (55%) laat de de vooruitgang zien in de verbetering van gendervertegenwoordiging door meer vrouwen aan te nemen, te promoveren en te behouden.

Vanaf december 2022 vertegenwoordigen vrouwen 41% van het directiecomité van Schneider en het bedrijf streeft ernaar om tegen 2025 een 50:40:30-verdeling te bereiken (d.w.z. 50% van de nieuwe medewerkers zijn vrouw, 40% van alle frontline managers en 30% van het senior leiderschap).

Schneider Electric is ook voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van Fortune’s 2023 World’s Most Admired Companies met een derde plaats in de elektronicasector. Dit is een bewijs van de voortdurende inzet van het bedrijf voor het bevorderen van een inclusieve en gelijkwaardige werkplek, het verminderen van de impact op het milieu en het bieden van duurzame oplossingen voor klanten.
Schneider Electric wordt regelmatig erkend voor zijn inzet op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht