Microsoft integreert AI in Bing en Edge

08-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft integreert AI in Bing en Edge

Microsoft vernieuwt zowel zijn zoekmachine Bing als webbrowser Edge, waarbij een grote rol is weggelegd voor AI. De vernieuwde versie van Bing moet onder meer betere zoekresultaten en completere antwoorden bieden, waarbij het een interactieve chatervaring biedt. Ook kan Bing helpen bij het opstellen van teksten.

Al langer gaan er geruchten dat Microsoft AI wil integreren in zijn producten. Ook kondigde topman Satya Nadella onlangs aan dat Microsoft 10 miljard dollar investeert in OpenAI, ontwikkelaar van onder meer ChatGPT en DALL-E2. Nu meldt Microsoft in een blogpost zowel Bing als Edge van AI te voorzien.

Verbeterde zoekervaring

Bing moet onder meer een verbeterde zoekervaring bieden door relevantere resultaten te bieden. Via een zijbalk toont Bing gebruikers voortaan aanvullende antwoorden op hun vragen. Ook toont Bing op basis van zoekresultaten voortaan een samenvatting van het antwoord op de vraag van gebruikers, dat de zoekmachine opstelt op basis van de zoekresultaten. Voor meer complexere zoekopdrachten biedt Bing een interactieve chatfunctie, waarmee gebruikers hun zoekopdracht kunnen verfijnen.

Ook kunnen gebruikers content gaan creëren met Bing. Als voorbeelden noemt Microsoft een e-mailbericht of een reisplan op te stellen voor een vijfdaagse reis, inclusief een link voor het boeken van een vlucht en verblijfplaats.

Chatfunctie en content opstellen in Edge

Tot slot is ook webbrowser Edge vernieuwd en voorzien van twee nieuwe functionaliteiten. Het gaat daarbij om een chat-achtige functie die gebruikers ondersteunt, bijvoorbeeld door het opstellen van een samenvatting van een rapport. Ook kan Edge gebruikers helpen bij het opstellen van content als een LinkedIn-post.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht