Handelsblatt: Intel vraagt Duitse overheid om meer steun voor chipfabriek Maagdenburg

09-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Handelsblatt: Intel vraagt Duitse overheid om meer steun voor chipfabriek Maagdenburg

Intel wil meer financiering vanuit de Duitse overheid voor de bouw van zijn geplande chipfabriek in Maagdenburg. Het zou om bijna 10 miljard euro gaan.

Dit meldt het Duitse Handelsblatt. Intel kondigde in maart 2022 aan een chipfabriek in het Duitse Maagdenburg te bouwen, waarin het bedrijf miljarden euro's investeert. Intel kondigde toen ook investeringen aan in R&D, productie en foundry-services in Ierland, Italië, Polen en Spanje. De investeringen zijn onderdeel van een breder investeringsplan, waarmee Intel in de komende decennia zo'n 80 miljard euro wil investeren in de Europese Unie (EU).

Steun vanuit de Duitse overheid

De Duitse overheid zei eerder al 6,8 miljoen euro aan steun toe aan Intel voor de bouw van de fabriek. Intel stelt volgens Handelsblatt echter nu dat dit onvoldoende is. Onder meer met het oog op de hoge energiekosten en het gebruik van geavanceerdere technologie in de fabriek dan voorheen gepland.

Een woordvoerder van Intel wil niet ingaan op het bedrag dat Handelsblatt noemt. Wel meldt de woordvoerder dat Intel 'nauw samenwerkt met overheidspartners aan het dichten van het kritieke kostengat'.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware