Floris Hulshoff Pol - 10 februari 2023

Darktrace PREVENT/OT beschermt kritische infrastructuren

Darktrace PREVENT/OT beschermt kritische infrastructuren image

Darktrace, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie voor cybersecurity, introduceert zijn nieuwste oplossing Darktrace PREVENT/OT dat in kaart brengt op welke manieren kwaadwillenden de werking van kritieke infrastructuur zouden kunnen verstoren.

PREVENT/OT maakt daarbij gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om “te denken als een aanvaller” en daarmee routes binnen de informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) die kunnen leiden naar kritieke infrastructuur assets te visualiseren. Door in kaart te brengen hoe aanvallers kritieke infrastructuur mogelijk kunnen compromitteren, kunnen verdedigers de omgeving beter beveiligen en kwaadwillenden een stap voor blijven.

PREVENT/OT maakt deel uit van de Darktrace/OT-productfamilie en beschermt complexe industriële omgevingen tegen bekende en onbekende dreigingen. Hierbij wordt zelflerende AI gebruikt om assets te ontdekken en te identificeren en subtiele afwijkingen, die mogelijk wijzen op een cyberdreiging, te detecteren. Darktrace/OT DETECT en RESPOND, die al in 2015 zijn geïntroduceerd, worden momenteel ingezet door honderden utiliteitsorganisaties, waaronder energieleveranciers, waterleveranciers, maritieme organisaties en organisaties in de transportsector.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!