Wouter Hoeffnagel - 10 februari 2023

Twitter geplaagd door bugs terwijl datacenterconsolidatie van start gaat

Twitter geplaagd door bugs terwijl datacenterconsolidatie van start gaat image

Twitter is afgelopen woensdag door een verscheidenheid aan bugs getroffen. De introductie van de bugs lijkt gelijk te vallen met een consolidatieslag die Twitter uitvoert onder haar datacenters en het afbouwen van de afhankelijkheid van het platform van Google Cloud.

De bugs waarmee gebruikers te maken kregen variëren. Zo zijn er gebruikers waaraan Twitter ten onrechte meldde dat zij hun dagelijkse limiet van het aantal tweets hadden overschreden. Andere hadden juist problemen met het versturen van direct messages of het toevoegen van nieuwe volgers.

Geen melding op statuspagina

Opvallend is dat Twitter op zijn eigen statuspagina geen melding maakt van een incident. De pagina bevat over de afgelopen 180 dagen geen enkele melding over een incident.

Fortune meldt echter op basis van bronnen dat de bugs optreden terwijl Twitter zijn datacenterlandschap consolideert en zijn afhankelijkheid van Google Cloud afbouwt. Topman Elon Musk zou personeel inmiddels hebben opgedragen niet meer te werken aan nieuwe features en zich volledig te richten op de stabiliteit van het platform.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!