Wouter Hoeffnagel - 16 februari 2023

DigitalOcean ontslaat elf procent van het personeel

DigitalOcean ontslaat elf procent van het personeel image

Het Amerikaanse techbedrijf en cloudserviceprovider DigitalOcean ontslaat 11 procent van zijn personeel. De ontslagronde treft ongeveer 200 werknemers.

Dit meldt een bron binnen DigitalOcean aan The Register. DigitalOcean zou per direct afscheid hebben genomen van zo'n 100 werknemers. Het ontslag van nogmaals 100 werknemers staat voor korte tijd op de planning, meldt de bron. Op LinkedIn zijn inmiddels posts verschenen van werknemers die de ontslagronde bevestigen.

DigitalOcean hoopt verder ontslagen te voorkomen

In een presentatie aan personeel zegt DigitalOcean te hopen dat verdere ontslagen in de toekomst niet nodig zijn. Het bedrijf stelt dat de ontslagen verstorend werken voor zijn bedrijf én personeel, en dat het de impact van de ontslagronde zoveel mogelijk wil minimaliseren. Op dit moment zijn er dan ook geen plannen voor verdere ontslagen, benadrukt DigitalOcean.

Ook Carly Brantz, chief marketing officer bij DigitalOcean, vertrekt naar verluid bij het bedrijf. Brantz neemt op 1 april 2023 afscheid van DigitalOcean na hier drie jaar in dienst te zijn geweest.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!