Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2023

Aanklagers willen internettoegang van FTX-topman Bankman-Fried aanscherpen

Aanklagers willen internettoegang van FTX-topman Bankman-Fried aanscherpen image

De Amerikaanse aanklagers in de zaak tegen FTX-topman Sam Bankman-Fried willen zijn toegang tot internet verder aanscherpen. De huidige toegang biedt te veel ruimte voor 'ongepast gebruik', stellen de aanklagers. Ook blijkt dat een voormalig decaan van de Stanford University en een onderzoeker op het gebied van computerwetenschappen garant staan voor de borgstelling van Bankman-Fried.

Reuters meldt dat aanklagers de toegang van Bankman-Fried willen aanscherpen. Dit nadat de voormalig topman van het inmiddels failliete cryptoplatform FTX een virtual private network (VPN) gebruikt bleek te hebben tijdens zijn huisarrest. Bankman-Fried staat onder huisarrest nadat zijn borgsom van 250 miljoen dollar is betaald.

'Technologisch vaardig persoon'

Voorwaarde voor zijn vrijlating op borgtocht is dat Bankman-Fried geen contact mag zoeken met onder meer huidige en voormalig medewerkers van FTX en investeringsmaatschappij Alameda Research. Ook mag hij geen gebruik maken van apps als Signal waarmee gebruikers automatisch berichten kunnen laten verwijderen. De aanklagers willen echter verdere maatregelen. Zij wijzen erop dat Bankman-Fried technologisch zeer vaardig is en in staat is de voorwaarden van zijn borgtocht te omzeilen.

CNBC meldt daarnaast op basis van rechtbankdocumenten dat een voormalig decaan van de Stanford University en een onderzoeker op het gebied van computerwetenschappen samen met de ouders van Bankman-Fried - eveneens als hoogleraren verbonden aan de Standford University - garant staan voor diens borgtocht.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!