Floris Hulshoff Pol - 20 februari 2023

Z by HP lijn is uitgebreid met nieuwe devices

Z by HP lijn is uitgebreid met nieuwe devices image

HP kondigt een nieuwe Z by HP high-performance workstation desktop lijn aan, ontworpen om nog meer ondersteuning te bieden binnen complexe, data-rijke workflows. HP bevordert het beheer van hybride workflows met de HP Anyware Remote System Controller, een apparaat dat IT-afdelingen de beheermogelijkheden geeft om high-performance apparaten vanaf elke locatie te ondersteunen.

De complexe workflows in sectoren als media en entertainment, data science en engineering zorgen voor een hoge tijdsdruk en de behoefte aan meer rekenkracht om sneller resultaten te leveren. Binnen deze sectoren is er een grote noodzaak om met externe teams te overleggen en creatieve grenzen te verleggen voor het leveren van optimale resultaten. De nieuwe Z by HP Z4, Z6, Z8 en Z8 Fury desktops, ondersteunt door Intel®, bieden de schaalbare balans van CPU en GPU computing die nodig is om hogere snelheid, betere nauwkeurigheid en nog meer creativiteit te bereiken.

"Z by HP is ontworpen voor het leveren van de best mogelijke computerervaring voor nieuwe niveaus van snelheid, nauwkeurigheid en creativiteit", zegt Jim Nottingham, Vice President en General Manager van Z by HP. "HP's design engineering biedt samen met de kracht van Intel en NVIDIA de prestaties, schaalbaarheid en beveiliging die onze klanten nodig hebben om aan hun veranderende behoeften te voldoen."

"Intel en Z by HP vertegenwoordigen de toekomst van high-performance workstation computing," zegt Roger Chandler, Vice President en General Manager van Intel. "Met Intel Xeon kunnen gebruikers baanbrekende prestaties, geavanceerde beveiligingsfuncties en de schaalbaarheid verwachten die ze nodig hebben om de meest veeleisende workloads aan te pakken."

Extreme workstationprestaties

Z by HP innovaties beginnen met de klant als uitgangspunt om de benodigde prestatievoordelen te leveren. Het gaat hierbij om het importeren van en werken met grote modellen en assemblages, het uitvoeren van complexe simulaties of het sneller trainen van complexe deep learning en machine learning modellen. De nieuwste Z workstation desktops bevatten tot 56 CPU cores en vier high-end GPU's in de Z8 Fury G5. De Z4, Z6, Z8 en de geheel nieuwe Z8 Fury bieden een verscheidenheid aan configuraties om elke workflow-uitdaging voor elk van deze segmenten aan te gaan. Van bestseller Z4, tot de extreme prestaties van de Z8 Fury: Z by HP heeft het juiste workstation voor elke workflow.

De Z8 Fury G5 levert krachtige prestaties en blijft koel en stil onder krachtige workflows met maximaal 56 cores in een enkele CPU en ontketent de kracht van vier high-end dubbelbrede GPU's met 2TB DDR5-geheugen dankzij de transformerende single socket-technologie. Hierdoor kan de Z8 Fury G5 zelfs de meest complexe deep learning, virtuele productie en VFX aan.

De HP Z4 G5 pakt geavanceerde workflows aan, van machine learning tot geavanceerde videobewerking, met een evolutionaire vooruitgang van maximaal een 24-core CPU, twee high-end GPU's en maximaal 512GB RAM. De Z4 G5 versnelt een breed scala aan professionele apps om intensieve workflows te bevorderen en biedt veel ruimte om uit te breiden als workflows veranderen.

De HP Z6 G5 versnelt grafisch-intensieve workflows met meerdere GPU's op basis van de verhoogde PCIe-uitbreidingsmogelijkheden van de nieuwste Intel Xeon W-3400 processorarchitectuur. Met maximaal 36 verwerkingskernen, drie high-end grafische kaarten en 1 TB DDR5 geheugen levert de Z6 G5 aanzienlijke prestaties voor gebruikers die een oplossing nodig hebben die meegroeit met de complexiteit van hun modellen en datasets.

De HP Z8 G5 is ontworpen voor gebruikers die behoefte hebben aan veel rekenkracht voor CPU-intensieve workflows om rendering te versnellen met real-time ray tracing, datavisualisatie en modeltraining, terwijl er ook voldoende ruimte is om uit te breiden als de eisen veranderen. Met een dual-socket workstation, ontworpen om 4th Gen Intel Xeon te gebruiken, levert het tot 64 systeem cores naast ondersteuning van 2x high-end grafische kaarten met 1TB DDR5 geheugen.

Consolidatie van werkplekbeheer
De HP Anyware Remote System Controller biedt IT-beheerders een enkel dashboard met de mogelijkheid een kernel-gebaseerde virtuele machine (KVM) sessie te starten en out-out-of-band beheertaken uit te voeren, zoals pre-boot toegang, BIOS updates en re-imaging vanaf elke locatie. Via een enkele interface kunnen IT-beheerders nu een vloot van apparaten beheren, toegang krijgen tot beveiligde systeeminformatie zoals modelnummers en BIOS-versies, rapporten ontvangen en inzichten ontwikkelen om hun infrastructuur te optimaliseren en problemen op te lossen voordat gebruikers er last van hebben. HP ontwerpt deze hardware en software op basis van sterke industriële beveiligingsnormen, waarbij uitgebreide tests, beoordelingen door derden en certificeringen zijn uitgevoerd om maximale beveiliging te garanderen.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen van de HP Z4, Z6, Z8, Z8 Fury G5 en de HP Anyware Remote System Controller zullen dichter bij de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt worden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!