Marco van der Hoeven - 22 februari 2023

AIVD: China grootste gevaar voor cyberveiligheid

De grootste dreiging op het gebied van cybersecurity is momenteel China, dat vooral erg nieuwsgierig is naar economisch bruikbare informatie. Dit vertelde Bas Dunnebier van de AIVD tijdens de laatste editie van de Dutch IT Leaders Round Table, georganiseerd door Dutch IT Channel en Executive People. IT-leiders wisselden hier met vertegenwoordigers van de Rijksoverheid kennis en ervaringen uit over de manier waarop organisaties en bedrijven hun cyberweerbaarheid en resilience kunnen versterken.

Gastpreker Bas Dunnebier, Head of Resilience (Weerbaarheid) bij de AIVD praatte de aanwezigen bij over actuele cybersecurity-ontwikkelingen en bedreigingen die de dienst waarneemt. De Unit Weerbaarheid van de AIVD zorgt ervoor dat overheden, vitale sectoren en het bedrijfsleven, zich op basis van de inlichtingenpositie van de AIVD en haar partners kunnen beschermen tegen APT's, waaronder schadelijke factoren. Zowel in het fysieke als digitale domein. Na de presentatie volgde onder leiding van moderator Danny Frietman een interactieve Q&A sessie met Bas Dunnebier en CBR CIO Bob van Graft.

In deze reportage spreekt het team van Dutch IT Channel met Bas Dunnebier, CBR CIO Bob van Graft en KWR CIO René ter Haar.

Bekijk ook de video reportage over het belang van cyberweerbaarheid met security specialisten van Veeam, Trend Micro en Cloudian die deelnamen aan de Dutch IT Leaders Round Table.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!