Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2023

BODYGUARD.IO kiest SLR Group voor distributie van CDR-technologie voor desktops

BODYGUARD.IO kiest SLR Group voor distributie van CDR-technologie voor desktops image

BODYGUARD.IO kiest SLR Group voor distributie van ’s werelds eerste Content, Disarm and Reconstruction (CDR) voor desktops in de Benelux. SLR Group is hiervoor reeds in contact met diverse MSP’s, VAR’s en Resellers.

In de nieuwste editie van Gartner’s Hype Cycle-rapport over netwerkbeveiliging scoort CDR-technologie voor het opschonen van inhoud hoog op de prioriteitsmatrix voor netwerkbeveiliging, vanwege het vermogen om te beschermen tegen malware die zich ‘genesteld’ heeft in bijlages. CDR vereist geen langdurige dynamische analyse of traditionele inspectie (zoals signatures) voor het identificeren van malware. Ook de analisten van Gartner identificeren CDR-technologie als bijzonder nuttig 'waar bestanden de grenzen van de organisatie overschrijden'.

Aanvullende vorm van preventie

Cybercriminelen weten dat medewerkers van organisaties vrij gemakkelijk door hen ontvangen documenten openen. 75% van de malware zit ‘verstopt’ in documenten. CDR biedt een nieuwe en aanvullende vorm van preventie. Antivirus is vooral goed in het herkennen van bestaande malware, nieuwe dreigingen blijven vaak onopgemerkt. Bodyguard.io wil antivirus versterken. Met behulp van BodyGuard-CDR gaan ontvangen bestanden altijd eerst door een ‘wasstraat’. De software maakt bestanden schoon door uitsluitend vertrouwde inhoud te behouden.

"Het resultaat is een gegarandeerd veilig bestand, identiek aan het originele document. Onze ‘Plug and Play’ CDR is ’s werelds eerste oplossing voor desktops en biedt bescherming voor alle communicatiekanalen zoals web, mail, Teams, Zoom, Slack, etc. Het toevoegen van CDR als nieuwe beveiligingslaag is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ieder Antivirus in iedere desktop verdient onze Bodyguard”, zegt  Daniël Luthra, oprichter van BodyGuard.io. "In tegenstelling tot de bekende detectie methoden & bestaande antivirus-systemen, biedt onze CDR een nieuwe en aanvullende vorm van preventie. Het standaard in de desktops geinstalleerde Antivirus is vooral goed in het herkennen van bestaande malware. Dagelijks worden er nieuwe virsussen ontwikkeld. De nieuwe dreigingen blijven vaak tijdelijk onopgemerkt, cybercriminelen weten dat en maken gelijk gebruik van de tijd ‘dat de deuren openstaan’. Bodyguard CDR is in het leven geroepen om als een echte BODYGUARD het Antivirus in je desktop te versterken in de strijd tegen nieuwe malware".

“Waarom dit probleem nog altijd zo groot is, komt door het gemak waarmee detectie kan worden omzeild. Met behulp van CDR-technologie – relatief nieuwe technologie – wordt een document proactief geschoond waardoor geavanceerde malware en onbekende malware (zero days), geen kans krijgen om op te starten. Het resultaat is een document dat  ‘Awareless’ kan worden gedownload, dat visueel identiek is aan het origineel en waar de gebruiker geen nadeel – bijvoorbeeld qua snelheid – van ondervindt. BodyGuard.io geeft “Peace of Mind”, medewerkers kunnen gaan werken zonder zich druk te maken of zij een verkeerde bijlage openen of delen”, aldus Sander Nieuwstraten Managing Director van SLR Group.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!