Wouter Hoeffnagel - 24 februari 2023

T-Mobile voorziet eerste honderd masten van Ericsson-apparatuur

T-Mobile voorziet eerste honderd masten van Ericsson-apparatuur image

De eerste honderd zendmasten van T-Mobile zijn voorzien van de nieuwste Ericsson apparatuur. T-Mobile en Ericsson zetten hiermee een eerste stap naar een 5G-netwerk. Alle 5.000 masten van T-Mobile verspreid over heel Nederland worden voorzien van de nieuwste hardware. De provider wil hiermee klanten klanten onder meer een sneller netwerk bieden.

T-Mobile maakte in de zomer van 2022 bekend een langdurige verbintenis aan te gaan met Ericsson voor het leveren van het mobiele netwerk, voor zowel 5G als voor het huidige 3G en 4G. Tijdens de aanbestedingsprocedure is gekeken naar onder andere kwaliteit, apparatuur performance, innovatie, duurzaamheid en kosten. De keuze is gevallen op Ericsson omdat het volgens T-Mobile bijdraagt aan het behalen van de gewenste kwaliteit die kan voldoen aan de eisen die de provider stelt aan een netwerkleverancier.

Pilot in Alkmaar

In de regio Alkmaar is eerder een succesvolle pilot gehouden. Na een intensief voorbereidingstraject is nu een begin gemaakt met het vernieuwen van het mobiele netwerk op landelijk niveau en zijn de eerste 100 van de in totaal 5000 masten omgezet.
 
T-Mobile en Ericsson werken gezamenlijk aan nieuwe innovaties om een 5G-netwerk te verbeteren. Hierdoor neemt ook het energieverbruik per verstuurde Gigabyte af. Door de inzet van innovatieve software kan het energieverbruik worden afgestemd op de breedbandbehoefte van dat moment. Zo kunnen bepaalde frequenties worden uitgeschakeld wanneer er minder vraag is. Daarmee levert de telecomprovider een bijdrage aan de verduurzaming van het mobiele netwerk van Nederland.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!