Floris Hulshoff Pol - 24 februari 2023

NVIDIA sluit boekjaar af met minder omzet en winst

NVIDIA sluit boekjaar af met minder omzet en winst image

NVIDIA rapporteerde een omzet voor het vierde kwartaal eindigend op 29 januari 2023 van 6,05 miljard dollar, een daling van 21% ten opzichte van een jaar geleden en een stijging van 2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De nettowinst daalde van 3 naar een dikke 1,4 miljard dollar.

Voor fiscaal 2023 bedroeg de omzet 26,97 miljard dollar, gelijk aan een jaar geleden. De nettowinst daalde met 55 procent naar 4,368 miljard dollar.

"AI bevindt zich op een keerpunt en bereidt zich voor op brede acceptatie in elke branche", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "Van startups tot grote ondernemingen, we zien een versnelde interesse in de veelzijdigheid en mogelijkheden van generatieve AI. “We zijn klaar om klanten te helpen profiteren van doorbraken in generatieve AI en grote taalmodellen. Onze nieuwe AI-supercomputer, met H100 en zijn Transformer Engine en Quantum-2-netwerkstructuur, is in volle productie. Gamen is aan het herstellen van de neergang na de pandemie, met gamers die enthousiast de nieuwe Ada-architectuur GPU's met AI neurale weergave omarmen", zei hij.

NVIDIA AI Cloud Service-aanbod

NVIDIA werkt samen met cloud service providers om AI-as-a-service aan te bieden dat ondernemingen toegang biedt tot NVIDIA's toonaangevende AI-platform.

Klanten kunnen elke laag van NVIDIA AI - de AI-supercomputer, versnellingsbibliothekensoftware of vooraf getrainde generatieve AI-modellen - gebruiken als een cloudservice.

Met behulp van hun browser kunnen ze een NVIDIA DGX AI-supercomputer inschakelen via de NVIDIA DGX Cloud, die al wordt aangeboden op Oracle Cloud Infrastructure, met Microsoft Azure, Google Cloud Platform en andere die binnenkort worden verwacht. Op de softwarelaag van het AI-platform hebben ze toegang tot NVIDIA AI Enterprise voor training en implementatie van grote taalmodellen of andere AI-workloads. En op de AI-model-as-a-service-laag zal NVIDIA zijn NeMo en BioNeMo aanpasbare AI-modellen aanbieden aan zakelijke klanten die eigen generatieve AI-modellen en -diensten voor hun bedrijf willen bouwen.

Verdere details zullen worden gedeeld op de GTC-ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf , die van 20 tot 23 maart plaatsvindt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!