Floris Hulshoff Pol - 27 februari 2023

Red Hat stimuleert 5G innovaties met Samsung, NVIDIA, Arm en Airspan

Red Hat stimuleert 5G innovaties met Samsung, NVIDIA, Arm en Airspan image

Red Hat werkt samen met Airspan, Arm, NVIDIA en Samsung om 5G-oplossingen voor de telecomindustrie te bevorderen. Deze samenwerkingen zijn bekendgemaakt op MWC Barcelona en draaien om de verbetering van RAN (Radio Access Network) en de ondersteuning van private 5G-netwerken.

Een RAN is het deel van een mobiel netwerk dat apparaten, zoals smartphones, verbindt met de cloud. Een kritieke bouwsteen van moderne netwerken, die door de doorlopende ontwikkeling en ingebruikname van 5G-technologie steeds beter moet presteren. Daarom werkt Red Hat samen met toonaangevende partners om RAN-prestaties te verbeteren.

NVIDIA: 5G RAN en AI voor hybride en multicloud

De samenwerking met NVIDIA versnelt netwerkimplementaties voor hybride- en multicloud-omgevingen. Het Kubernetes-gedreven platform Red Hat OpenShift ondersteunt nu verschillende NVIDIA-technologieën om een composable infrastructure te helpen leveren die resulteert in lagere latency en hogere consistentie binnen alle omgevingen. Dit type infrastructuur is minder afhankelijk van gespecialiseerde hardware en software om de benodigde rekenkracht en flexibiliteit te leveren voor compute-intensieve use cases in bijvoorbeeld edge computing, private 5G en AI.

Samsung: Efficiënte vRAN op schaal

Samsung en Red Hat werken aan een gevirtualiseerde RAN-oplossing (vRAN) die van begin tot eind gevalideerd is voor interoperabiliteit en performance. Dit vermindert de afhankelijkheid van gespecialiseerde hardware én biedt meer flexibiliteit, omdat providers sneller aanpassingen en updates op afstand kunnen doorvoeren. Hiermee kunnen telecom-aanbieders RANs opzetten met standaard servers. De samenwerking verbetert de automatiseringsmogelijkheden en helpt telecomproviders grote netwerken efficiënter te beheren, met de technische flexibiliteit die 5G-technologie nodig heeft. De samenwerking tussen Red Hat en Samsung helpt netwerkimplementaties sneller rendabel te maken én vermindert de productierisico's in de opzet en beheer van netwerken met wel tienduizenden locaties.

Arm: Energiezuinige 5G en vRAN

Red Hat en Arm werken samen aan energiezuinige 5G- en vRAN-oplossingen voor de softwaregedreven wereld van vandaag. De Neoverse CPUs van Arm zijn ontworpen met een hoog presterende en energiezuinige CPU-architectuur die geschikt is voor cloud-native applicaties in 5G-netwerken met lage latency. Arm Neoverse biedt een krachtige en energiezuinige CPU-architectuur om cloud-native applicaties sneller te laten draaien voor low-latency 5G-netwerken. Red Hat OpenShift zorgt er vervolgens voor dat deze cloud-native applicaties in iedere cloudomgeving efficiënt werken om 5G- en RAN-implementaties te ondersteunen.

Red Hat and Airspan: Private 5G Networks

5G-netwerken zijn niet per definitie openbaar, maar kunnen ook privaat worden opgezet binnen organisaties, zodat er binnen een 5G-netwerk verschillende prioriteitsniveaus kunnen worden opgezet voor zaken als dekking, snelheid en beveiliging. De eerste toepassingen zijn geschikt voor omgevingen zoals bedrijfscampussen, ziekenhuizen, fabrieken en havengebieden. Ter ondersteuning van de ontwikkeling van private 5G-oplossingen, werkt Red samen met Airspan om zijn cloud-native netwerkfuncties (CNF’s) te valideren op Red Hat OpenShift voor interoperabiliteit en lifecycle management. De bedrijven hebben een end-to-end-privé 5G-netwerk gedemonstreerd, door een uitgesplitst RAN te implementeren met behulp van Airspan small cells en cloud-native RAN-software, waarbij Druid Raemis werd gebruikt voor de private enterprise core.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!