Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2023

VMware kent CloudNL van KPN Sovereign Cloud Provider-status toe

VMware kent CloudNL van KPN Sovereign Cloud Provider-status toe image

KPN krijgt van cloudpartner VMware de status van Sovereign Cloud Provider toegewezen. Daarmee krijgt KPN erkenning voor het beschermen van kwetsbare data en applicaties van zijn klanten.

Met de toekenning treedt KPN toe tot een select wereldwijd gezelschap en de top drie van de Benelux van Sovereign Cloud Verified partners. KPN krijgt deze status voor zijn soevereine cloud CloudNL. Het toont hiermee aan dat het voldoet aan de door VMware vastgestelde basisprincipes van een soevereine cloud.

'Behoefte aan soevereine cloud groeit'

"De behoefte bij onze klanten aan een soevereine cloud groeit", zegt Jilles Limburg, directeur Grootzakelijke Markt bij KPN. "Steeds meer organisaties zoals de overheid en zorginstellingen willen zekerheid van dataopslag in Nederland. Daarnaast willen zij kunnen voldoen aan geldende internationale wet- en regelgeving. Met CloudNL zorgt KPN aantoonbaar dat data en applicaties in een virtuele private cloud staan die gecontroleerd, getoetst, beheerd en beveiligd wordt in Nederland. Zonder de mogelijke inmenging van derde partijen. Ik ben enorm trots dat VMware ons daar nu ook de erkenning voor geeft in de vorm van Sovereign Cloud Provider".

"KPN staat met zijn diensten in het hart van de Nederlandse samenleving en het behalen van deze partnerstatus is een geweldige mijlpaal voor KPN", zegt Erik de Geus, Regional Senior Director Benelux bij VMware. "CloudNL biedt organisaties de zekerheid van dataopslag in Nederland als onderdeel van hun multicloudstrategie. Met de status van Sovereign Cloud Provider treedt KPN toe tot een zeer select gezelschap van VMware partners wereldwijd dat voldoet aan de hoogste standaarden voor de soevereine cloud."

CloudNL

In een soevereine cloud zijn kwetsbare data en applicaties extra goed beschermd, blijven in Europa en vallen onder Europese richtlijnen en wetgeving. CloudNL gaat een stap verder; alle data en applicaties blijven in Nederland. Klanten hebben volledige zeggenschap over hun data, die zich bevinden in een virtuele private cloud op een eigen afgeschermde serveromgeving in Nederland. CloudNL biedt daarnaast veilige toegang tot public clouds met de garantie dat data in Nederland zijn en blijven, onder Nederlandse wet- en regelgeving.

KPN en VMware werken al jaren vanuit een strategisch partnerschap samen om de digitale transformatie van klanten te ondersteunen, hen te helpen met innovatie en hun transitie naar de (multi)cloud te versnellen. De samenwerking bestaat uit het bieden van private clouddienstverlening en KPN’s CloudNL. Recent is hier met SD-WAN Premium ook connectiviteit aan toegevoegd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!