Floris Hulshoff Pol - 28 februari 2023

Intel presenteert nieuwe 5G producten en toepassingen

Intel presenteert nieuwe 5G producten en toepassingen image

Op MWC 2023 in Barcelona toont Intel ondersteuning voor operators, OEM's en ISV's met nieuwe 5G silicium en software toepassingen. Intel introduceerde de 4th Gen Intel Xeon Scalable processoren met Intel vRAN Boost. Deze leveren een dubbel zo grote capaciteitswinst op ten opzichte van de vorige generatie binnen dezelfde vermogensenveloppe en tot 20% extra energiebesparing met geïntegreerde versnelling. Daarmee wordt voldaan aan kritieke eisen op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en energie-efficiëntie, aldus Intel.

Ontwikkeld in samenwerking met SK Telecom, kondigde Intel verder de Intel Infrastructure Power Manager for 5G core reference software aan, die zorgt voor een gemiddelde CPU energiebesparing van 30% tijdens de run-time.

Intel kondigde nieuwe prestaties aan door de eerste 1 terabit per seconde (Tbps) 5G user plane function (UPF) workload performance op 4th Gen Intel Xeon Scalable processors te demonstreren.

Voor netwerk en cloud programmeerbare oplossingen zette Intel de uitbreiding van zijn Intel Agilex familie van FPGA's en eASIC gestructureerde devices voort.

Edge

Al meer dan een decennium zijn Intel en zijn partners bezig met een missie om de wereldwijde netwerken te virtualiseren, van de kern naar het RAN (radio access network) en tot aan de edge. Dit zorgt voor een verschuiving van vaste hardware naar programmeerbare, software-gedefinieerde platformen. Hierdoor worden netwerken flexibeler en nemen de complexiteit en kosten ervan af. Nu willen operators de volgende kloof overbruggen bij het leveren van cloud-native functionaliteit voor het automatiseren, beheren en reageren op een steeds diversere mix van data en diensten, waardoor organisaties de intelligentie krijgen die nodig is aan de edge van hun activiteiten.

"Intel voorziet clouds, netwerken en ondernemingen wereldwijd van stroom, waardoor we een uniek inzicht hebben in waar compute en acceleratie geplaatst moeten worden binnen het hele cloud-to-edge continuüm en we onze klanten helpen schalen om aan de vraag van gebruikers te voldoen", zegt Sachin Katti, Intel senior vice president en general manager van de Network and Edge Group. "De vooruitgang die we hebben geboekt in onze 4th Gen Intel Xeon platformen om de vRAN prestaties1 te verdubbelen terwijl we binnen dezelfde vermogensenveloppe blijven, om de 5G core UPF doorvoer5 bijna te verdubbelen, en om de inzet van een breed scala aan netwerk, beveiliging en enterprise edge diensten te versnellen, maakt Intel vandaag al het platform voor onze klanten om hun netwerken van de toekomst te moderniseren en te gelde te maken."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!