Floris Hulshoff Pol - 01 maart 2023

Groen licht voor overname VR-fitnessbedrijf Within door Meta

De Amerikaanse toezichthouder FTC geeft groen licht voor de overname van Within door Facebook-moederbedrijf Meta Platforms. De waakhond probeerde de overname eerder via een rechtszaak te blokkeren, maar verloor deze zaak. Het neemt geen verdere stappen.

De overname van de start-up Within, die een fitness-app maakt die met virtual reality werkt, is door Meta eind 2021 aangekondigd. Maar de FTC, onder leiding van de door Joe Biden aangestelde Lina Khan, wilde ook de aankoop van een kleine start-up niet zomaar laten passeren. De waakhond stelt dat dergelijke kleine aankopen ook in potentie de concurrentie kunnen gaan beperken.

Metaverse

De rechtbank bepaalde dat de FTC niet genoeg bewijs aanleverde dat daar in dit geval sprake van was. Maar volgens het overheidsorgaan bevestigde de rechter in zijn uitspraak wel de juridische onderbouwing van de zaak.

Door de uitspraak kon Meta de overname van Within begin deze maand officieel afronden. Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp zet volop in op virtual reality omdat topman Mark Zuckerberg denkt dat we in de toekomst allemaal zakendoen in een virtuele wereld: het metaverse. De FTC had via een nieuwe zaak nog kunnen eisen dat de aankoop alsnog ongedaan werd gemaakt.

In samenwerking met Data News

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!