Floris Hulshoff Pol - 01 maart 2023

Zoom kijkt terug op boekjaar met meer omzet

Zoom kijkt terug op boekjaar met meer omzet image

Zoom Video Communications, leverancier van video-first unified communications, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het afgesloten fiscale jaar 31 januari 2023.

De totale omzet voor het vierde kwartaal was 1.117,8 miljoen dollar, een stijging van 4% op jaarbasis. Na correctie voor wisselkoerseffecten was de omzet in constante valuta 1.140,2 miljoen dollar, een stijging van 6% op jaarbasis. De bedrijfsinkomsten waren 636,1 miljoen dollar, een stijging van 18% op jaarbasis, en de online-omzet was 481,7 miljoen dollar, een daling van 10% op jaarbasis. Het nettoverlies bedroeg 104,1 miljoen dollar.

Volledig boekjaar 2023 Financiële hoogtepunten

De totale inkomsten voor het fiscale jaar was 4.393,0 miljoen dollar, een stijging van 7% op jaarbasis. De winst bedroeg 103,7 miljoen dollar.

"In fiscaal jaar 2023 keek ons groeiende bestand van Enterprise-klanten steeds meer naar Zoom om een naadloos communicatie- en samenwerkingsplatform te bieden en de productiviteit en efficiëntie te stimuleren in turbulente tijden", aldus de oprichter en CEO van Zoom,Eric S. Yuan. “Dit was duidelijk te zien aan de groei van 27% in klanten die meer bijdroegen dan 100.000 dollar in omzet over 12 maanden, evenals het groeipercentage van 115% over 12 maanden voor Enterprise-klanten. De acceptatie van Zoom One bleef versnellen en zorgde ervoor dat Zoom Phone jaar op jaar met meer dan 100% groeide, met meer dan 5,5 miljoen seats in het vierde kwartaal. Onze opkomende technologieën zoals Zoom Contact Center kwamen in een stroomversnelling toen teams voor klantervaring de waarde inzagen van een moderne, geïntegreerde samenwerkingsoplossing. Hoewel de macro-economische situatie onze algehele groei negatief blijft beïnvloeden, hebben we een gezonde balans behouden en een operationele kasstroom gegenereerd van ongeveer 1,29 miljard dollar.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!