Floris Hulshoff Pol - 03 maart 2023

HPE koopt cloud security specialist Axis Security

HPE koopt cloud security specialist Axis Security image

Hewlett Packard Enterprise(HPE) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Axis Security, een leverancier van cloudbeveiliging, over te nemen. Door deze overname kan HPE zijn edge-to-cloud beveiligingsmogelijkheden uitbreiden door een uniforme Secure Access Services Edge (SASE)-oplossing aan te bieden om te voldoen aan de toenemende vraag naar geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossingen die as-a-service worden geleverd. Het Security Services Edge (SSE)-platform van Axis Security beantwoordt aan de behoefte aan verbeterde applicatieprestaties en verhoogde netwerkbeveiliging naarmate het aantal externe gebruikers toeneemt en ondernemingen applicaties blijven migreren naar de cloud.

Het SSE-aanbod van Axis Security maakt toegang tot zakelijke en openbare cloudbronnen mogelijk, en het cloudgebaseerde platform van het bedrijf zal voortbouwen op Aruba's bestaande Software-defined Wide Area Network (SD-WAN) en netwerkfirewallaanbod. Deze combinatie biedt een complete edge-to-cloud SASE-oplossing, die ervoor zorgt dat Zero Trust-beveiligingscontroles kunnen worden toegepast op mensen en apparaten, ongeacht waar ze verbinding maken: op de campus, in een filiaal, thuis of onderweg.

"Nu we overstappen van een post-pandemische wereld en een hybride werkomgeving de nieuwe norm is geworden, is er een nieuwe aanpak nodig voor netwerkbeveiliging om kritieke SaaS-applicaties te beschermen", zegt Phil Mottram, executive vice president en general manager , HPE Aruba-netwerken. “De convergentie van Aruba en Axis Security-oplossingen zal edge-to-cloud-connectiviteit transformeren met een uitgebreide SASE-oplossing die ondernemingen de hoogste beveiligingsniveaus biedt voor zowel IoT-apparaten als de toegang van alle gebruikers op geografisch verspreide locaties. Vandaag versnellen we ook onze visie om onze klanten te helpen hun veilige connectiviteitsbehoeften uit te breiden met SASE en particuliere 5G-oplossingen, voortbouwend oponze onlangs aangekondigde overeenkomst om de particuliere leverancier van mobiele technologie, Athonet, over te nemen .”

Axis Security, gevestigd in Tel Aviv, Israël , biedt een cloud-native SSE-platform, Atmos, dat geverifieerde gebruikerstoegang biedt tot privé-applicaties aan de rand van het netwerk, een veilige webgateway (SWG) om gebruikerstoegang tot internet te beveiligen, en een cloud access security broker (CASB) die veilige in-line toegang tot SaaS-apps biedt, en Digital Experience Monitoring (DEM) om inzicht te geven in de gebruikerservaring.

"We hebben Axis Security ontwikkeld om een wereld mogelijk te maken waarin connectiviteit met elke zakelijke bron, waar dan ook, altijd eenvoudig, veilig en betrouwbaar kan zijn", zegt Dor Knafo , CEO van Axis Security. “Ons SSE-platform is een natuurlijke aanvulling op Aruba's aanbod van SD-WAN, netwerkfirewall en dynamische segmentatie. Samen creëren we een verenigd SASE-platform, ontworpen om de connectiviteit uit te breiden naar de edge, en doen dit door een combinatie van moderne toegangsdiensten – die allemaal in harmonie samenwerken.”

HPE verbetert het SASE-aanbod met cloudbeveiliging via het geïntegreerde Axis Security-platform

HPE integreert de Axis Security-technologie met zijn bestaande beveiligde netwerkaanbod op Aruba om zijn SASE-aanbod te completeren, dat WAN- en cloudbeveiligingscontroles rechtstreeks levert aan de applicatie aan de rand van het netwerk, in plaats van gegevens door het datacenter te routeren. Dit helpt klanten door alle netwerkcomponenten van een provider flexibel te leveren als een service met één controlepunt - in plaats van afzonderlijke componenten afzonderlijk aan te schaffen, te onderhouden en in licentie te geven.

Bovendien zal het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform het cloud-native SSE-platform van Axis Security integreren, waardoor klanten één maandelijks abonnement krijgen zonder kapitaaluitgaven. Klanten kunnen deze flexibele as-a-service-oplossingen implementeren met minder risico's en weinig investeringen vooraf - en ze schalen op basis van de vraag.

Integratie en beschikbaarheid van HPE-portfolio

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van het fiscale jaar HPE 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. HPE zal de oplossingen van Axis Security integreren met zijn edge-to-cloud beveiligingsoplossingen en is van plan deze in het derde kwartaal van het fiscale jaar HPE 2023 beschikbaar te maken voor klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!