Floris Hulshoff Pol - 03 maart 2023

Polen: Rusland verantwoordelijk voor cyberaanval op Poolse Belastingdienst

Polen: Rusland verantwoordelijk voor cyberaanval op Poolse Belastingdienst image

Een cyberaanval op de website van de Poolse Belastingdienst is volgens Janusz Cieszynski, de Poolse staatssecretaris van Digitale Zaken, het werk van Rusland. Door de aanval was de website ontoegankelijk.

Reuters citeert Cieszynski, die stelt dat Rusland achter de cyberaanval zit. "Russen zijn verantwoordelijk voor de aanval van gisteren, dat moet duidelijk zijn. We hebben informatie die het zeer aannemelijk maakt dat dit de aanvaller was", zegt Cieszynski tegen Polsat News. De Russische ambassade in het Poolse Warschau ontkent de betrokkenheid van Rusland. In een verklaring stelt de ambassade 'gewend te zijn aan het feit dat het Westen Rusland nu van alles kan beschuldigen, zonder bewijsmateriaal'.

De aanval bestond uit een DDoS-aanval, waarbij een server wordt overspoeld met malafide verzoeken. De server raakt hierdoor overbelast, waardoor het geen legitieme verzoeken meer kan afhandelen. Er zijn volgens Cieszynski geen aanwijzigingen dat bij de aanval data van Poolse belastingbetalers is uitgelekt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!