Wouter Hoeffnagel - 05 maart 2023

Apple blokkeert update van AI-mailapp wegens zorgen over content

Apple blokkeert update van AI-mailapp wegens zorgen over content image

Apple blokkeert een update voor de app BlueMail. Deze mailapp maakt gebruik van een aangepaste versie van het GPT-3 AI-model van OpenAI. Aanleiding voor de blokkade zijn zorgen over de content die het model kan produceren, die niet geschikt zou zijn voor alle leeftijdscategorieën. Apple stelt dat de applicatie voorzien moet zijn van een leeftijdsrating van 17 jaar en ouder, of contentfiltering moet toepassen.

BlueMail is een app ontwikkeld door het bedrijf Blix. Ben Volach, topman van Blix, spreekt van een oneerlijke behandeling. Hij wijst erop dat aan andere applicaties die gebruik maken van het GPT-3 model geen beperkingen worden opgelegd. "We willen eerlijkheid. Indien we vereist zijn om 17-plus te zijn, zouden andere dat ook moeten", schrijft Volach op Twitter.

Chatgebaseerde AI-modellen winnen de afgelopen tijd snel aan populariteit, onder meer dankzij de introductie van ChatGPT van OpenAI. Eerder bleek echter al dat de applicaties het niet altijd bij het juiste einde hebben en soms de fout ingaan. De reden die Apple nu aanvoert voor de blokkade schijnt licht op een andere zorg: het soort content dat dergelijke AI-modellen kunnen creëren.

Blix is bij Apple in beroep gegaan tegen de afwijzing. Apple meldt het verzoek te onderzoeken.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!