Floris Hulshoff Pol - 04 maart 2023

AWS investeert zes miljard dollar in cloud infrastructuur regio Maleisië

AWS investeert zes miljard dollar in cloud infrastructuur regio Maleisië image

Amazon Web Services (AWS) heeft plannen aangekondigd om een AWS-infrastructuurregio in Maleisië te lanceren. De nieuwe AWS-regio geeft ontwikkelaars, startups, ondernemers en ondernemingen, evenals overheids-, onderwijs- en non-profitorganisaties meer keuze voor het uitvoeren van hun applicaties en het bedienen van eindgebruikers vanuit datacenters in Maleisië. Als onderdeel van zijn toewijding aan de regio is AWS van plan om tegen 2037 zes miljard dollar (ongeveer MYR 25,5 miljard) te investeren in Maleisië.

"AWS heeft zich gecommitteerd aan de grootste internationale technologie-investering tot nu toe in Maleisië, die onze Madani-visie van Maleisië van een hoogopgeleide, innovatieve, welvarende en duurzame economie zal bevorderen", aldus Datuk Seri Anwar Ibrahim, premier van Maleisië. “Door Maleisië toegang te geven tot AWS-infrastructuur van wereldklasse, geavanceerde technologieën en programma's voor cloudvaardigheden, ontstaan kansen voor lokale bedrijven van elke omvang om wereldwijd op te bouwen en uit te breiden, een hoogopgeleid personeelsbestand te cultiveren, nieuwe banen te creëren en langdurige economische groei. De aankondiging van vandaag is een blijk van steun voor het leiderschap van Maleisië in de wereldwijde digitale economie, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met AWS te verdiepen om de cloud-first ambities van ons land te bevorderen.”

“De nieuwe AWS-regio weerspiegelt onze diepe en langdurige toewijding aan klanten en organisaties in Maleisië, evenals onze toewijding om te voorzien in de omvangrijke en snelgroeiende vraag naar clouddiensten in Zuidoost-Azië. We zijn er trots op de digitale transformatie van Maleisië te ondersteunen met de hoogste niveaus van beveiliging en betrouwbaarheid die beschikbaar zijn op de AWS-cloudinfrastructuur”, aldus Prasad Kalyanaraman, vice-president Infrastructure Services bij AWS. "We kijken ernaar uit om Maleisische instellingen, startups en bedrijven te helpen bij het leveren van cloud-aangedreven applicaties om de economische ontwikkeling in het hele land te stimuleren en om het creëren van banen, vaardigheidstraining en onderwijskansen in de gemeenschappen rond onze datacenters te stimuleren."

De nieuwe AWS-regio zal bij de lancering uit drie beschikbaarheidszones bestaan, als aanvulling op de bestaande 99 beschikbaarheidszones in 31 geografische regio's wereldwijd. Met de aankondiging van vandaag heeft AWS plannen om nog 15 beschikbaarheidszones en vijf extra AWS-regio's te lanceren in Canada, Israël, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Thailand. AWS-regio's bestaan uit beschikbaarheidszones die de infrastructuur op afzonderlijke en verschillende geografische locaties plaatsen, met voldoende afstand om het risico van een enkele gebeurtenis die de bedrijfscontinuïteit van klanten beïnvloedt, aanzienlijk te verminderen, maar toch dichtbij genoeg om lage latentie te bieden voor toepassingen met hoge beschikbaarheid die meerdere beschikbaarheidszones gebruiken . Elke beschikbaarheidszone heeft onafhankelijke voeding, koeling en fysieke beveiliging en is verbonden via redundante netwerken met ultralage latentie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!