Floris Hulshoff Pol - 12 maart 2023

Lenovo lanceert ThinkStation PX, P7 en P5

Lenovo lanceert ThinkStation PX, P7 en P5 image

Lenovo heeft de lancering aangekondigd van de ThinkStation PX, P7 en P5, een desktopworkstation reeks. Deze nieuwe werkstations zijn ontworpen om de meest extreme, high-computing workloads in verschillende sectoren te overtreffen. Ze beschikken over de nieuwste processortechnologie van Intel met tot wel 120 cores en ondersteuning voor high-end NVIDIA RTX professionele GPU’s.

De nieuwe workstations kregen ook nieuwe chassisontwerpen en geavanceerde thermiek, evenals BMC-mogelijkheden voor gestroomlijnde systeembewaking op afstand. Van virtual reality en mixed reality ervaringen en virtuele productie, tot machine learning, data science, computer aided engineering (CAE), reality capture en AI, deze next-generation workstations voldoen aan de toenemende vraag naar meer vermogen, prestaties en snelheid op een schaalbare en toekomstbestendige manier voor de nieuwe hybride-werkwereld.

"Deze nieuwe desktopworkstations zijn zorgvuldig ontworpen vanuit een klantgerichte focus om te voldoen aan de gewenste bedrijfsresultaten en innovatieve oplossingen te leveren waarvan onze klanten tot ver in de toekomst kunnen genieten, naarmate de werkbelasting complexer wordt", aldus Rob Herman, vicepresident van Lenovo's Workstation en Client AI Business Unit. "We hebben nauw samengewerkt met Intel, NVIDIA en Aston Martin om ervoor te zorgen dat deze nieuwe systemen het beste van vorm en functionaliteit bieden door een premium chassis te combineren met high-end graphics, geheugen en verwerkingskracht."

Om deze drie workstations vorm te geven, werkte Lenovo samen met zijn klant Aston Martin, een gerenommeerde high-performance autofabrikant en leider op de markt van luxe voertuigen, om het nieuwe ThinkStation-chassis mee te ontwerpen. Het iconische rode ontwerp van Lenovo met de ontwerpfilosofie van Aston Martin resulteert in hoge prestaties en maakt maatwerk mogelijk op een hoger niveau. Ontwerpers van Lenovo en Aston Martin werkten samen om deze prestatiemachines te maken, waarmee gebruikers van workstations elke fase van hun complexe workflows kunnen versterken. Daarvoor bedachten de teams een nieuw chassisontwerp dat extreme flexibiliteit en verbeterde ergonomie mogelijk maakt.

Met maximale prestaties in het achterhoofd is de 3D-grill van het chassis rechtstreeks geïnspireerd op de iconische DBS grand tourer van Aston Martin, waarbij ontwerpinzichten uit het high-performance autosegment worden toegepast op een desktopworkstation. Herontworpen luchtschotten en grotere 3D hex-ventilatieopeningen, samen met het gepatenteerde tri-channel koelsysteem van Lenovo, zorgen voor een onbelemmerde luchtstroom - voor een maximale toevoer van koude lucht en afvoer van warme lucht. Daardoor maximaliseert het chassis de prestaties van CPU's, GPU's, geheugen en opslag. Bovendien beschikken alle drie de nieuwe workstations over een innovatief, modulair ontwerp met aan de voorkant toegankelijke drives voor eenvoudig onderhoud en upgrades.

"De samenwerking bij het ontwerp van het nieuwe ThinkStation-chassis van Lenovo is een verbazingwekkende reis van drie jaar geweest," aldus Cathal Loughnane, directeur van Aston Martin Partnerships. "Als Lenovo-workstationklant was dit project een unieke kans om een krachtig systeem te ontwerpen dat we zullen gebruiken om onze voertuigen mee te ontwerpen en ontwikkelen."

Lenovo ThinkStation PX

De Lenovo ThinkStation PX, het topmodel van Lenovo, bereikt hoge niveaus van kracht en prestaties met ondersteuning voor meer cores en uitbreidingsmogelijkheden dan eerdere generaties Lenovo-workstations. De ThinkStation PX is geoptimaliseerd voor server-racks en biedt de flexibiliteit die nodig is voor zowel desktop- als datacenteromgevingen, zodat een naadloze overgang tussen beide mogelijk is. Dit veelzijdige nieuwe workstation wordt aangedreven door de nieuwste 4e generatie Intel® Xeon® Scalable processors, die tot 120 CPU-cores en een gemiddelde prestatiewinst van 53% ten opzichte van de vorige generatie processors bieden. De ThinkStation PX biedt ook ondersteuning voor maximaal vier dual-slot NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation GPU's, zodat gebruikers complexe workflows kunnen beheren en uitvoeren die in de huidige werkomgevingen voorkomen, zoals creatieve afwerking en CAE-simulatie. Het nieuwe desktop workstation, met tot 4TB DDR5 geheugen en snelle bandbreedte via PCIe Gen 5 lanes biedt flexibiliteit voor multi-user virtualisatie in hybride workflow omgevingen - zowel in het datacenter als carpet clusters onder de desktop. Tot slot biedt dit workstation een efficiënte 1850W PSU en optionele redundante voedingen.

Lenovo ThinkStation P7

De ThinkStation P7 beschikt over een baanbrekende nieuwe computing-chitectuur met de nieuwste Intel® Xeon® W-processoren, die tot 56 cores in een enkele socket ondersteunen, voor een kracht die nodig is om rekenintensieve, multithreaded taken rechtstreeks aan te pakken. De ThinkStation P7 is ontworpen om rigoureuze prestatie- en betrouwbaarheidsuitdagingen van werklasten (die in het verleden doorgaans afhankelijk waren van servers of cloudbronnen) te overtreffen en is geoptimaliseerd voor gebruik in diverse desktop- en datacenteromgevingen in een 4U-behuizing. Met ondersteuning voor maximaal drie dual-slot NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation GPU's is de ThinkStation P7 ideaal voor content creators, architecten, ontwerpers, ingenieurs en datawetenschappers die hoge grafische, visualisatie-, real-time render-, CAE- en AI-prestaties vereisen. Van automotive styling en computational fluid dynamics (CFD) analyse tot complexe videoproductie en het weergeven van workflows, de ThinkStation P7 kan de zwaarste uitdagingen aan.

"We zijn verheugd om de nieuwe line-up van Xeon W-processoren aan te bieden, gebouwd op een nieuwe computing-architectuur en verpakking met aanzienlijk meer cores om de prestaties te versnellen voor de groeiende workloads waar bedrijven vandaag de dag van afhankelijk zijn", aldus Roger Chandler, vice president van CCG en general manager, Creator and Workstation Solution team bij Intel. "Deze processoren zijn gebouwd om professionele vernieuwers, waaronder creators, ingenieurs en datawetenschappers, de kracht en stabiliteit te bieden die nodig is om de nieuwste innovaties in de industrie te creëren."

Lenovo ThinkStation P5
De ThinkStation P5, een werkpaard van een desktopworkstation, is ontworpen voor een groot aantal industriële sectoren en is opnieuw ontworpen om te voldoen aan de vraag van gebruikers naar hogere prestatieniveaus, IT-uitbreidingsmogelijkheden en beheergemak in de onderneming. De nieuwe workstation beschikt over een nieuw ontworpen chassis, de nieuwste Intel® Xeon® W-processoren, die tot 24 cores bieden, en ondersteuning voor maximaal twee NVIDIA RTX A6000 professionele grafische kaarten. Het snelle DDR5-geheugen en de PCIe Gen 5-bandbreedte zorgen voor een hoge configureerbaarheid die de individuele behoeften van eindgebruikers tegemoetkomt. Dit workstation is geoptimaliseerd voor architecten, ontwerpers, ingenieurs en creatieven en blinkt uit in modellering- en rekenintensieve taken, waaronder BIM, complexe 3D CAD, reality capture en visualisatie van locatiegerelateerde data, visuele effecten en edge-implementaties.

"NVIDIA biedt 's werelds krachtigste GPU's voor visual computing voor desktop workstations", zegt Bob Pette, vice president Professional Visualization bij NVIDIA. "Deze zijn te vinden in alle drie de nieuwe ThinkStation desktopsystemen van Lenovo, waarmee datawetenschappers, ingenieurs en creatieve professionals worden uitgerust met de high-performance technologie die ze nodig hebben om met grote datasets te werken, sneller te innoveren en hun toekomstige AI- en rekenintensieve workflows op een hoger niveau te brengen."

De ThinkStation PX, P7 en P5 workstations zijn ontworpen om te werken binnen enkele van de meest veeleisende professioneel beheerde IT-werkomgevingen en bieden essentiële functies en beveiliging op bedrijfsniveau. De strenge normen en tests van Lenovo, ThinkStation Diagnostics 2.0, ThinkShield-ondersteuning, upgrades naar Premier Support en drie jaar garantie bieden de gemoedsrust die nodig is om met vertrouwen en veiliger te werken, aldus Lenovo.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!