Doek valt voor cryptobank Silvergate Bank

11-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Doek valt voor cryptobank Silvergate Bank

Cryptobank Silvergate Bank sluit zijn deuren. De bank die cryptobedrijven aan investeringen hielp belooft klanten hun geld terug te storen.

Het besluit is door Silvergate Bank in een persbericht bekend gemaakt. Silvergate richt zich specifiek op cryptobedrijven en helpt deze partijen met het verkrijgen van investeringen en omzetten van cryptovaluta in cash.

Onrust op cryptomarkt

Silvergate Bank lijkt ten onder gaan aan de huidige onrust op de cryptomarkt. Deze onrust is ontstaan nadat cryptoplatform FTX failliet gaan, waardoor bij diverse partijen in de cryptomarkt problemen ontstonden. Zo ging ook het omvangrijke platform Genesis failliet. Beide faillissementen zouden Silvergate Bank veel geld hebben gekost.

Het nieuws komt niet geheel onverwacht. Silvergate Bank verkeert al langer in problemen en kondigde vorige week nog aan de stekker te trekken uit zijn betalingsplatform. Ook kondigde partijen als Coinbase, Galaxy Digital, Gemini en Paxos Trust aan geen nieuwe betalingen aan of van Silvergate Bank meer te accepteren. Investeerders hadden weinig vertrouwen in het vermogen van de bank om de problemen op te lossen; het aandeel sloot op de beurs van New York woensdag zo'n 6% lager.

Terug naar nieuws overzicht