Wouter Hoeffnagel - 14 maart 2023

Microsoft neemt ChatGPT als preview op in Azure OpenAI Service

Microsoft neemt ChatGPT als preview op in Azure OpenAI Service image

Microsoft maakt ChatGPT als preview beschikbaar in Azure OpenAI Service. Deze dienst geeft klanten toegang tot AI-modellen waaronder Dall-E 2, GPT-3.5 en Codex die gebruik maken van Azure.

Ontwikkelaars kunnen dankzij de beschikbaarheid van ChatGPT via Azure OpenAI Service op maat gemaakte AI-gedreven experiences direct in hun eigen applicaties integreren. Ook kunnen zij ChatGPT integreren in bestaande bots om zo onder meer onverwachte vragen te kunnen beantwoorden en gesprekken van klantenservice-afdelingen te kunnen samenvatten. De technologie ondersteunt hiermee de klantenservice, maakt nieuwe advertentie mogelijk met gepersonaliseerde aanbiedingen en ondersteunt het automatiseren van het verwerken van claims.

Cognitieve diensten kunnen worden gecombineerd met Azure OpenAI. Dit maakt het creëren van diverse toepassingen voor bedrijven mogelijk. Als voorbeeld noemt Microsoft het combineren van Azure OpenAI en Azure Cognitive Search voor het gebruik van conversationele taal voor het opvragen van gegevens uit een kennisbank op basis bedrijfsgegevens. ChatGPT is per direct toegankelijk via Azure OpenAI Service. Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!