Johan Taams wordt CEO Macaw

Johan Taams, CEO Macaw

16-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Johan Taams wordt CEO Macaw

Digitale dienstverlener Macaw kondigt vandaag de benoeming aan van Johan Taams als Chief Executive Officer en bestuurslid. Taams (53) is verantwoordelijk voor de verdere groei van de Nederlandse, Duitse en Litouwse organisaties en ‘challenget’ zijn team en klanten impact te maken en succesvol te zijn. Hij volgt William van der Pijl op, die 12 jaar werkzaam was bij Macaw, waarvan 6 jaar als CEO.

Taams heeft zijn sporen verdiend als CEO en in de markt tijdens zijn meer dan 25-jarige carrière in de IT-industrie. Voor zijn komst naar Macaw was hij CEO bij Centric, een Europese IT-speler. Daarvoor was hij CEO van Broad Horizon, een op Microsoft gerichte IT-provider met een buy and build-strategie. Tijdens zijn 13-jarige dienstverband bij Atos vervulde hij vele leidinggevende functies, waaronder die van CEO bij Atos Nederland.

Sabine Fischer, voorzitster van de Raad van Commissarissen van Macaw, zegt over de aanstelling: ‘We zijn verheugd Johan Taams tot nieuwe CEO te benoemen. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst; hij is een allround en zeer ervaren CEO bij IT-bedrijven met een groeiambitie en heeft bewezen te beschikken over leiderschapscapaciteiten die van groot belang zullen zijn bij het realiseren van onze groeiplannen.’

Ze vervolgt: ‘Wij danken William van der Pijl voor zijn leiderschap en waardevolle bijdragen. Hij heeft een sterk team opgebouwd en Macaw door een uitdagende tijd geleid tijdens de COVID-19 pandemie. Onder zijn leiding breidde het bedrijf organisch uit en zette het stappen buiten Nederland door activiteiten op te zetten in Litouwen en Duitsland.’

Taams zegt over zijn benoeming: 'Ik ben enthousiast om van start te gaan bij Macaw, een uniek bedrijf met ongelooflijk veel talent. Het is mijn ambitie digitale transformaties succesvol te maken door gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden op het gebied van applicaties, web en cloud. Het was nog nooit zo belangrijk voor bedrijven om de kracht van data in te zetten voor innovatie, transformatie en groei. Ik kijk er echt naar uit om samen met het Macaw-team te werken aan onze duurzame groeiplannen, kansen te verzilveren, en voort te bouwen op onze sterke partnerschappen met Microsoft en Sitecore.

Terug naar nieuws overzicht
Software