Europese Commissie komt later dan verwacht met oordeel over overname VMware door Broadcom

16-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Europese Commissie komt later dan verwacht met oordeel over overname VMware door Broadcom

De Europese Commissie komt past later met een oordeel over de voorgenomen overname van VMware door Broadcom dan gepland. Het besluit stond voor uiterlijk 7 juni op de planning. Dit wordt met 21 juni twee weken uitgesteld.

Dit meldt de Europese Commissie aan Reuters. Broadcom kondigde in mei 2022 aan VMware te willen overnemen voor een bedrag van 57 miljard euro. De overname moet worden goedgekeurd door relevante autoriteiten, waaronder de Europese Commissie. Dit is een onderzoek gestart naar de overname. Het uitstel in de zaak zou in overleg met Broadcom zijn overeengekomen.

Impact op concurrentie op de markt

Naar verwachting leidt het onderzoek van de Europese Commissie tot een waarschuwing van Broadcom met betrekking tot de impact van de overname op concurrentie op de markt, melden bronnen aan Reuters.

Niet alleen in de Europese Unie (EU), maar ook in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) buigen toezichthouders zich over de overname. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) diende al een klacht in waarin Broadcom wordt beschuldigd van het monopoliseren van markten.

Terug naar nieuws overzicht