Witold Kepinski - 01 april 2023

Google onthult nieuwe BigQuery cleanrooms toepasssingen

Google introduceert dit jaar cloud datawarehouse BigQuery-gegevenscleanrooms om organisaties te helpen veilige omgevingen te creëren en te beheren voor het delen, analyseren en samenwerken van privacygerichte gegevens tussen organisaties, allemaal zonder dat ze over het algemeen gegevens hoeven te verplaatsen of kopiëren.

Google onthult nieuwe BigQuery cleanrooms toepasssingen image

Datacleanrooms kunnen grote ondernemingen helpen het publiek te begrijpen en tegelijkertijd de privacy van gebruikers en gegevensbeveiliging te respecteren. Met datacleanrooms van BigQuery bijvoorbeeld:

Retailers kunnen marketing- en promotieactiviteiten optimaliseren door POS-gegevens van winkellocaties en marketinggegevens van CPG-bedrijven te combineren

Ondernemingen in de financiële dienstverlening kunnen fraudedetectie verbeteren door gevoelige gegevens van andere financiële en overheidsinstanties te combineren of kredietrisicoscores opbouwen door klantgegevens van meerdere banken samen te voegen

In de gezondheidszorg kunnen artsen en farmaceutische onderzoekers gegevens delen in een cleanroom om te leren hoe patiënten reageren op behandelingen.

Dit zijn slechts enkele van de gebruiksscenario's die BigQuery-datacleanrooms mogelijk kunnen maken, aldus Google.

Verder zijn drie BigQuery prijsversies onthuld: Standard, Enterprise en Enterprise Plus. Er is een mogelijkheid om te mixen en matchen voor de juiste prijs-prestatieverhouding op basis van de werklastbehoeften van een klant.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!