Redactie - 07 augustus 2024

Optimisme over channelpartner-business overschaduwt recente marktturbulentie

De aandelenmarkt is de afgelopen dagen gekelderd door een verrassende verhoging van de Japanse bankrente, teleurstellende Amerikaanse werkloosheidscijfers en teleurstellende tech-inkomsten. Dit werd verergerd door recordontslagen aangekondigd door Intel Corporation en een veranderende politieke berekening in de Verenigde Staten. Toch is er goed nieuws tech leveranciers en channel partners, zo meldt Canalys analist Jay McBain in een recente blog.

Optimisme over channelpartner-business overschaduwt recente marktturbulentie image

Tech-uitgaven zijn eigenlijk solide geweest gezien deze uitdagingen, en dat lijkt het ook te blijven voor (ten minste) de komende 2 kwartalen (ten minste). Er was veel om van te genieten in het afgelopen kwartaal:

--> 15 van de 18 bedrijven in de Canalys Tech Titans groeiden in het tweede kwartaal (inclusief alle vijf grootste bedrijven; een primeur sinds 2022).

--> De groep overtrof het 14-jarige groeigemiddelde (zelfs als de bijdrage van NVIDIA buiten beschouwing wordt gelaten).

--> De inkomstengroei bleef groter dan de omzetgroei, wat wijst op aanhoudend begrotingsconservatisme.

De markt is niet zonder uitdagingen en zorgen, maar over het algemeen zijn er nog steeds genoeg tekenen van gezonde bestedingen. Het IT-kanaal is het daarmee eens.

72% van de partners verwacht nu dat hun omzet in 2024 zal groeien , terwijl 37% voorspelt dat deze met meer dan 10% zal toenemen. Dit is een stijging ten opzichte van de 64% die in december al groei verwachtte. Ondanks de ingetogen bedrijfsuitgaven in Q1 en een sterke Amerikaanse dollar, hadden APAC- en LATAM-partners de grootste stijging in de groeiverwachtingen voor 2024.

De tech-industrie was grotendeels verantwoordelijk voor de economische "zachte landing" van de Verenigde Staten en partners waren de speerpunt van optimisme. Soortgelijke dynamiek vond plaats in 2001 en 2008 toen de tech-industrie de wereld uit de recessie trok - en het gebeurt duidelijk opnieuw.

Cybersecurity, cloudmigratie, SaaS-acceptatie, AI-integratie en beheerde services worden dit jaar gezien als de grootste groeikansen voor partners en voeden dit optimisme.

Door: Jay McBain, Canalys

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!