Witold Kepinski - 11 september 2024

Ambitieus Your.Cloud helpt MSP’s hun vrijheid behouden

“De Your.Cloud-groeiraket heeft het lanceerplatform absoluut verlaten”, zegt John Reynders (foto) enthousiast. Hij is nu een jaar lang CEO van het bedrijf dat bij zijn aantreden nog TSH heette. Het afgelopen jaar veranderde niet alleen de naam, maar sloten ook 15 nieuwe bedrijven aan. Reynders blijft echter onverminderd ambitieus. “We willen de nummer één premium MSP van Europa worden.”

Ambitieus Your.Cloud helpt MSP’s hun vrijheid behouden image

Your.Cloud, eigendom van de Nederlandse investeerder Strikwerda Investments, is een platform voor MSP’s. Die houden hun eigen naam en identiteit, maar profiteren van allerlei samenwerkingsvoordelen. Inmiddels bestaat de Your.Cloud-familie uit meer dan 25 bedrijven[Jv1] , met in totaal ruim 1400 medewerkers en ruim 7000 klanten. “We zijn qua omvang nu de nummer één MSP van Nederland in ons segment”, geeft Reynders trots aan. “Het afgelopen jaar hebben we 15 nieuwe bedrijven in onze familie mogen verwelkomen. Door de positieve verhalen van aangesloten ondernemers ontstaat er een groeiende interesse van anderen. Momentum creëert momentum, zo merken we.”

Hij is blij met die nieuwe aanwinsten, maar ook met het feit dat bedrijven die al langer aangesloten zijn, blijven groeien. “We hebben een decentrale benadering, maar met centrale steun. Daarmee kunnen aangesloten bedrijven hun organische groei versnellen. Dat lukt vooral omdat we ze kunnen helpen om hun klanttevredenheid te verhogen. Klanten geven ons nu gemiddeld een 8,8. Dat is iets dat we continu meten. Vorig jaar gaf ik aan dat we een 9+-organisatie willen zijn. Daar zijn we dus nog niet.”

Toekomstbestendige bedrijven

In het voorjaar van 2024 werd de naam veranderd van TSH naar Your.Cloud. “Dat past beter bij wie we zijn en wat we doen”, zegt Reynders. “Onze onderliggende belofte hebben we omschreven als ‘build to last’. We blijven doorbouwen aan duurzame, toekomstbestendige bedrijven. We hebben bij Your.Cloud drie diepgewortelde overtuigingen. Ten eerste moet je ondernemers volgens ons laten ondernemen en dus niet alles integreren en er eenheidsworst van maken. Ten tweede vinden we dat je van je klanten fans moet maken door hoogstaande dienstverlening. Onze derde overtuiging is het belang van betrokken medewerkers, die van elkaar kunnen leren.”

Met die overtuigingen in het achterhoofd startte Your.Cloud diverse initiatieven op. “We helpen bedrijven om hun klanten en medewerkers de beste beleving te kunnen geven. We investeren enorm in onze customer service en brengen de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers continu in kaart. Met behulp van een goede feedback-loop proberen we daarin steeds kleine verbeteringen toe te passen. Om medewerkers van elkaar te laten leren bouwen we allerlei community’s. Zo hebben we het Your.Cloud Universe: een digitaal platform waar al onze collega’s, verdeeld over verschillende community’s, elkaars vragen beantwoorden en ideeën uitwisselen. Dat gaat bijvoorbeeld over onderwerpen zoals AI, automatisering en security, maar ook over hoe je succesvoller kunt zijn met sales en marketing. Voor elke community zijn er daarnaast ook fysieke bijeenkomsten, waar mensen kunnen netwerken. Daar zien we ook veel synergie ontstaan.”

Behoefte aan vrijheid

De ondernemers achter MSP’s hebben behoefte aan vrijheid en juist daarom kiezen ze voor Your.Cloud, zo merkt Reynders. “Ze willen niet opgeslokt worden in een grote groep. Ze hechten veel waarde aan hun eigen identiteit en ze zoeken een manier om vrijheid te behouden en te kunnen blijven ondernemen. Met onze decentrale aanpak bieden wij dat. Ondernemers die zich bij ons aansluiten kunnen hun bedrijf transformeren naar een nog mooiere versie van wat ze al waren. Slimme dingen die we ergens bij onze bedrijven zien gebeuren, bundelen we in zogeheten playbooks, die we beschikbaar stellen aan iedereen.”

“Je ziet daarnaast dat ondernemers niet alleen op bedrijfsniveau, maar ook op persoonlijk niveau willen groeien”, gaat hij verder. “Als DGA heb je soms best een eenzaam bestaan. Het is lastig om geschikte mensen te vinden waarmee je in alle openheid kunt sparren. Bij Your.Cloud heb je ineens ongeveer dertig gelijkgestemden naast je staan. Je krijgt er ook nieuwe carrièremogelijkheden bij, zoals de rol van Portfolio Director, waarmee je verantwoordelijk wordt voor een groep bedrijven.”

De decentrale aanpak van Your.Cloud is de sleutel tot het succes, concludeert Reynders. “Zonder dat model zouden we nooit zulke enthousiaste ondernemers hebben. Het decentrale model op zich is niet uniek, maar de combinatie met het centraal toevoegen van waarde is dat wel. Dat zie je nergens anders.”

Twee megatrends

Grote maatschappelijke ontwikkelingen hebben volgens Reynders veel invloed op de markt. “Er zijn twee megatrends die veel verantwoordelijkheid voor MSP’s met zich meebrengen. De eerste heeft met arbeidsproductiviteit te maken. In 2023 is de totale arbeidsproductiviteit in Nederland met 1,3 procent gedaald vergeleken met het jaar ervoor, zo concludeert het CBS. Als we niet anders gaan werken, zet zich dat door. Dat is een groot probleem, met onder meer de vergrijzing die zich doorzet. Met technologie, waaronder AI, kunnen we als MSP’s een wezenlijke bijdrage leveren aan die uitdaging. Daarom investeren we met Your.Cloud flink in dat soort ontwikkelingen. We passen AI veel toe binnen onze eigen bedrijven, zodat we de bevindingen kunnen vertalen naar diensten voor onze klanten.”

De tweede grote ontwikkeling is cybercrime. “Dat is in potentie maatschappij-ontwrichtend. Alleen al het aantal phishing-pogingen is in een jaar tijd vertienvoudigd! Dankzij AI kunnen cybercriminelen de kwaliteit en de kwantiteit van hun aanvallen snel laten toenemen. Zonder kennis en expertise is het heel lastig om je daartegen te wapenen. Een MSP heeft voor veel MKB bedrijven een sleutelrol in de beveiliging. Maar veel met name kleine tot middelgrote MSPs hebben vaak wel de kennis, maar niet de tijd en middelen om bijvoorbeeld een eigen SOC op te zetten of andere specialistische scans en oplossingen aan te bieden. Daarom bekijken we als Your.Cloud als we met een ondernemer in gesprek gaan hoe we ze zo snel mogelijk kunnen helpen te profiteren van ons schaalvoordeel. Wij hebben al dat 24x7 SOC waar ze direct op aan kunnen haken, wij delen al tussen bijna 1500 collega’s dagelijks alle nieuwe security inzichten en learnings met elkaar. Dat zijn voordelen waar de ondernemer en zijn klant dus snel de vruchten van plukken.”

Europees avontuur

Ondanks de flinke groei van de laatste tijd is Your.Cloud volgens Reynders nog maar net begonnen. “We hebben de droom om de nummer één premium MSP van Europa te worden. We gaan in Nederland onverminderd door met het aansluiten van meer MSP’s en het bouwen aan de beste klant- en medewerkersbeleving. Daarnaast houd ik me ook bezig met het opbouwen van teams in andere landen. We geloven erin dat we de reis die we in Nederland maken, ook kunnen vertalen naar andere markten in Europa. Het is een prachtig avontuur waar ik enorm naar uitkijk.”

Door: Johan van Leeuwen en Witold Kepinski

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!