Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Okta stimuleert groei met een partnergerichte strategie

Identity security specialist Okta heeft een robuuste partner-first-strategie aangenomen, waarmee de rol van partners in sales, marketing, productontwikkeling en klantenservice aanzienlijk wordt uitgebreid. Dutch IT Channel sprak met James Bradley, VP Partner & Alliances Okta EMEA, en Mark van Leeuwen, Regional Vice President Okta Benelux, om dieper in te gaan op deze strategische verschuiving.

Okta stimuleert groei met een partnergerichte strategie image

Bradley benadrukte dat Okta's partner-first-aanpak is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: "Ten eerste is cybersecurity inherent een partnergedreven markt. Canalys meldt dat meer dan 73% van de wereldwijde IT-uitgaven via partners gaat, een cijfer dat omhoogschiet naar meer dan 90% in cybersecurity. Ten tweede zijn identiteit en cybersecurity nauw met elkaar verweven. Identiteitsgebaseerde aanvallen zijn een veelvoorkomende tactiek voor hackers en zijn goed voor meer dan 80% van de datalekken. Ten slotte biedt Okta een onafhankelijk identiteitsplatform, dat dient als een strategisch controlepunt voor onze partners. Dit stelt hen in staat om best-of-breed beveiligingspraktijken te bouwen, adviesdiensten uit te breiden, klantervaringen te verbeteren en te innoveren op het Okta-platform.”

Identity Threat Protection

De positieve ontvangst van Okta's partner-first strategie is duidelijk. Meer dan 600 partners bezochten het jaarlijkse Oktane-evenement in Las Vegas, een stijging van 50% ten opzichte van het voorgaande jaar. "Partners vormen de kern van ons bedrijf", aldus Bradley. "Okta zet zich in om ons bedrijf te transformeren en partners prioriteit te geven. De markt voor identiteitsbeveiliging groeit snel vanwege de toenemende prevalentie van cyberaanvallen die gericht zijn op identiteiten. Okta Identity Threat Protection is een goed voorbeeld van een oplossing die partners kunnen leveren en ondersteunen om organisaties te helpen hun beveiligingshouding te versterken."

Identiteitsbeheer

Van Leeuwen benadrukte de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het beheren van uiteenlopende identiteitsoplossingen: "Klanten hebben moeite om hun cybersecurity-houding te behouden te midden van de complexiteit van het beheren van verschillende identiteitsapplicaties. Okta biedt een uniform platform dat deze oplossingen kan consolideren. Onze partners spelen een cruciale rol bij het helpen van klanten bij de migratie naar Okta en het stroomlijnen van hun identiteitsbeheer."

Foto: Mark van Leeuwen, Regional Vice President Okta Benelux

Okta biedt uitgebreide ondersteuning aan haar partners. "Wanneer partners zich bij ons programma aansluiten, ontvangen ze uitgebreide training en toegang tot een schat aan bronnen, waaronder partnerportals, sales enablement tools en professionele services," legt Bradley uit. "Onze focus ligt op het in staat stellen van partners om certificering te behalen op het Okta SaaS-platform. De meeste van onze implementaties worden nu door partners geleid en we zien een aanzienlijke toename in de verlengingspercentages. Okta biedt partners een aantrekkelijke lifecycle business."

Marge met services

Naast het robuuste partnerprogramma biedt Okta extra voordelen, zoals concurrerende marges, kortingen en verkooptraining. "Diensten vertegenwoordigen een belangrijke kans voor partners", aldus Bradley. "Voor elke dollar aan productinkomsten kunnen partners drie dollar extra aan service-inkomsten genereren. Klanten waarderen het gebruiksgemak en de snelle implementatie van het Okta-platform, wat het een aantrekkelijke oplossing maakt."

Door: Witold Kepinski


Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!