Hans Steeman - 25 oktober 2024

Wasabi is een concurrerende op cloud gebaseerde opslagprovider

Wasabi is inmiddels een gevestigde naam als opslagleverancier van een qua prijs zeer concurrerende cloud service. Dutch IT Channel heeft tijdens de IT Press Tour in Boston (MA) het hoofdkantoor bezocht en een animerend gesprek gehad met de CEO en medeoprichter David Friend. David: “Wasabi heeft van begin af aan de keuze gemaakt voor een transparante aanpak met een concurrerende prijsstelling. De snelle opkomst van oplossingen voor cloudopslag is niet langer een fenomeen dat voorbehouden is grote spelers zoals Amazon of Microsoft.“ Wasabi, dat in 2016 opgericht is door de voormalige CEO van Carbonite, is met zijn 100.000 klanten wereldwijd en een netwerk van 15.000 channel partners, een niet te onderschatten speler. Inmiddels zijn er wereldwijd 14 opslaglocaties in gebruik, waaronder het datacentrum in Amsterdam.

Wasabi is een concurrerende op cloud gebaseerde opslagprovider image

Gevraagd naar een verklaring voor het succes is David Fried helder: “In tegenstelling tot de complexiteit die vaak wordt geassocieerd met cloudopslag die door grote marktspelers worden aangeboden, richten wij ons op transparante en voorspelbare prijzen. Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het model is de afwezigheid van overdrachtskosten voor het egress verkeer of API-toegang, verborgen kosten die de rekeningen bij andere aanbieders vaak flink doen oplopen.

De verschillen in gebruikskosten zijn significant. David Friend: “Ter vergelijking: een Petabyte aan opslagruimte kost bij Wasabi ongeveer $86.000 per jaar, vergeleken met ruim $500.000 voor vergelijkbare oplossingen van Amazon AWS, Google Cloud Platform (GCP) of Microsoft Azure. De eenvoud en lage prijzen vormen de kern van de zakelijke aanpak en het succes van Wasabi en hebben ertoe bijgedragen dat bedrijven zijn aangetrokken die op zoek zijn naar een efficiëntere manier om hun gegevens te beheren.”

Geoptimaliseerde prestaties

David vervolgt zijn betoog. “De strategie van Wasabi is eveneens gebaseerd op geoptimaliseerde prestaties. We bieden een gedistribueerde architectuur en technologieën die specifiek zijn ontworpen om snelle opslag te leveren, met download- en uploadsnelheden die in verschillende tests beter zijn dan die van de concurrentie. Voor gebruikers betekent dit niet alleen een aanzienlijke kostenverlaging, maar ook een snellere toegang tot hun data.“

Met een gegarandeerde uptime van 99,99% en een gegevensduurzaamheid van maximaal elf negens, garandeert het bedrijf een ongekende betrouwbaarheid en extreem hoge beschikbaarheid die past bij de wensen van de meest veeleisende bedrijven.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!