29-03-2021 Door: Witold Kepinski

Exertis treedt toe tot Global Technology Distribution Council

‘s Werelds grootste consortium van technologie distributeurs - the Global Technology Distribution Council (GTDC) - dat een jaarlijkse omzet van ongeveer 150 miljard US dollars vertegenwoordigt, maakt vandaag de toetreding van Exertis bekend. Exertis levert meer dan 2.400 merken en verkoopt aan ca. 50.000 retailers, resellers en solution providers over de gehele wereld.

Exertis groeide met 7.8% naar £3.913 miljard omzet in het laatste fiscal jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Het bedrijf bestaat sinds 1980 en opereert wereldwijd met supply-chain services en kantoren in Europa, Noord-Amerka, het Midden Oosten en China. Opgericht, Exertis heeft 4,200 medewerkers in 21 countries en is onderdeel van het in Dublin gevestigde DCC PLC, een internationale groep van sales, marketing, distribution en business support services bedrijven met activiteiten in technologie, energie, healthcare en duurzaamheid. DCC PLC behoort bij de top van de bedrijven genoteerd aan de London Stock Exchange beter bekend als de FTSE 100.

“Technologie distributeurs zijn wereldwijd voortdurend van toegevoegde waarde en de toevoeging van Exertis brengt GTDC nog meer diepte, inzichten en diversiteit”, aldus GTDC CEO Frank Vitagliano. “We kijken uit naar hun deelname en ondersteuning om zichtbaar te maken hoe de IT industrie transformeert naar het everything-as-a-services tijdperk.”

Exertis Group Managing Director Tim Griffin (foto) onderschrijft het belang van kennisdelen gezien de ongelooflijke snelheid waarmee innovatie plaatsvindt. “Het is geweldig om onderdeel uit te maken van de GTDC in een tijd waarin vendor partners en klanten meer en meer op distributeurs vertrouwen voor de levering van producten”, zegt Griffin. “Kennis, inzicht en sterke samenwerkingen zijn de basis van de tech industrie, waarbij we allemaal willen bijdragen aan de uitzonderlijke business trends en aan de maatschappij.”

Meer informatie over IT distributie trends zijn te vinden in het GTDC Research Center, met nieuwe onderzoeksrapporten over de verwachtingen voor 2021 en de risico’s en het voorkomen van fraude in de IT channels.

Tags