Redactie - 06 mei 2014

Capgemini wint IND aanbesteding applicatie doorontwikkeling en beheer


Capgemini heeft de Europese aanbesteding van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor de applicatiedoorontwikkeling en -beheer van het bedrijfssysteem INDiGO gewonnen. Dit melden Caroline Postma, CIO en plaatsvervangend Hoofddirecteur van de IND, en Jeroen Versteeg, CEO Application Services bij Capgemini.

Het contract is getekend voor een periode van twee jaar met een optie tot verlenging voor dezelfde periode. Ondersteund door INDiGO neemt de IND jaarlijks ruim 250.000 beslissingen over aanvragen voor verblijf in Nederland en naturalisatie.

Sinds begin 2013 realiseert de IND de behandeling van vreemdelingenaanvragen volledig via INDiGO. De realisatie van het systeem is onderdeel van het programma ‘IND bij de Tijd’ en draagt bij aan het verhogen van de snelheid van het afhandelen van procedures en verdere vernieuwingen binnen de vreemdelingenketen. De IND en Capgemini zullen gezamenlijk inzetten op doorontwikkeling en optimalisering van INDiGO. Met IBM en Ebicus is een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het inbrengen van mensen, expertise en tooling op het gebied van applicatiebeheer en -ontwikkeling.

Capgemini werkte eerder mee in de ontwerpfase van INDiGO, maar was verder niet betrokken bij de ontwikkeling van het systeem. Eveneens verzorgde Capgemini het beheer van INDiGO voorganger INDis totdat dit systeem werd uitgefaseerd door de livegang van INDiGO.

 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!