Wouter Hoeffnagel - 17 april 2020

Keuzehulp voor het gebruik van videobel-apps

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) introduceert een keuzehulp voor het gebruik van videobel-apps. De tool helpt bedrijven videobel-apps te vergelijken.

De toezichthouder bekeek naar de belangrijkste privacyaspecten van 13 veelgebruikte videobel-apps. Denk hierbij aan welke gegevens een app verzamelt, wat met deze data gebeurt en hoe de communicatie is beveiligd. De AP wijst erop geen uitgebreid technisch onderzoek te hebben kunnen doen naar de apps. De keuzehulp is daarom gebaseerd op wat bedrijven zelf zeggen dat hun videobel-apps met data doen.

'Denk goed na over privacyaspecten'

De AP adviseert organisaties die een videobel-app gebruiken goed na te denken over privacyaspecten. Onderzoek de mogelijkheden van de app die u wilt gebruiken en ga na of u een verwerkersovereenkomst af te sluiten. Ook kan het volgens de toezichthouder handig zijn een betaalde versie te nemen indien deze meer (privacy)opties biedt.

Ook wijst de toezichthouder erop dat indien werknemers moeten bellen, de werkgever verantwoordelijk is hiervoor de juiste app beschikbaar te stellen. Deze app moet de privacy van zowel de werknemer als bijvoorbeeld hun cliënten beschermen.

De keuzehulp is hier te vinden.

Cyber Future Event Inge Romijn BW Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!