BT en Cisco helpen klanten te versnellen naar een circulaire economie
BT heeft met Cisco een nieuw programma aangekondigd om e-waste van zakelijke klanten te verminderen, onder mee om hun apparatuur aan het einde van de levensduur te recyclen en klanten te helpen hun doelstellingen voor een circulaire economie te behalen. Dit programma markeert de laatste stap in een reeks van toezeggingen van het BT Group Manifesto om tegen 2030 over te schakelen op circulaire producten, netwerken en activiteiten, en dit vervolgens tegen 2040 uit te breiden naar de hele toeleveringsketen.
Op dit moment transformeren organisaties over de hele wereld hun netwerk en IT-infrastructuur om de multi-cloud implementaties te ondersteunen. Hier sluit het nieuwe e-waste-programma goed op aan. Als onderdeel van deze transformatie zullen duurzaamheidsspecialisten van BT samenwerken met klanten om de rol van duurzaamheid in de digitale wereld beter te begrijpen en in kaart te brengen.
Vervangen of onbruikbare elektronische apparatuur uit het netwerk van een klant zal worden teruggestuurd naar Cisco om op verantwoorde wijze te worden hergebruikt of gerecycled via Cisco’s terugname- en hergebruikprogramma. Tot wel 99,9 procent van wat wordt teruggestuurd zal worden hergebruikt of gerecycled.
BT heeft duurzaamheidsspecialisten aangesteld die door Cisco zijn gecertificeerd in het VK, de VS, Italië, Ierland, Zwitserland en Singapore om het proces te beheren. Tegen eind 2022 zullen nog meer landen worden toegevoegd aan het programma.
Het programma vormt een aanvulling op BT's bestaande terugname- en hergebruikdiensten voor smartphones en biedt een eenvoudige manier om de toestellen te upgraden, veilig weg te gooien en te recyclen met behulp van één complete oplossing die alles afhandelt.
Volgens het World Economic Forum (WEF) werd in 2021 57,4 miljoen ton e-waste gegenereerd, waarvan slechts 20% werd gerecycled. Als hier niets aan wordt gedaan, kan dit oplopen tot 120 miljoen ton per jaar. Het WEF meldde ook dat 70 procent van het gevaarlijke afval dat op stortplaatsen terechtkomt, afkomstig is van e-waste. e-waste
"E-waste is een groeiend probleem en volgens WEF nu de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Onze klanten en partners hebben zich toegelegd op het rapporteren en verbeteren van hun inspanningen op dit kritieke gebied", aldus Hriday Ravindranath, chief product & digital officer bij BT's Global unit. "Het creëren van een meer duurzame, circulaire economie, waarbij we prioriteit geven aan dematerialisatie en het voorkomen dat apparatuur wordt gestort, is van vitaal belang. Het bouwt voort op ons leiderschap op het gebied van duurzaamheid en zal bijdragen aan de verwezenlijking van onze BT Group Manifesto toezeggingen en ambitie."