Witold Kepinski - 20 april 2023

DTC notificeerde al over 10.000 kwetsbare systemen in 2023

Nederlandse bedrijven willen het zo snel mogelijk weten als er een ernstige kwetsbaarheid in hun IT-systemen is geconstateerd. Daarom heeft het Digital Trust Center (DTC) een klein notificatieteam dat bedrijven snel waarschuwt via een zogenoemde notificatie. Dat is een e-mail die in begrijpelijke taal aangeeft waar de kwetsbaarheid zich bevindt, waar de dreiging uit bestaat én wat er moet gebeuren om de dreiging op te heffen en schade te beperken of voorkomen.

DTC notificeerde al over 10.000 kwetsbare systemen in 2023 image


Alleen al in het jaar 2023 hebben Nederlandse bedrijven, MSP’s en ISP’s over meer dan 10.000 kwetsbare systemen notificaties ontvangen van het DTC. 

De notificaties hebben betrekking op 37 verschillende kwetsbaarheden in IT-systemen. 

De meest voorkomende kwetsbaarheden waarvoor bedrijven gewaarschuwd zijn, zijn SNMPv2 en Exchange Server. Sinds de start van de dienst in de zomer van 2021 is het bedrijfsleven over ruim 17.000 kwetsbare systemen genotificeerd. 

Door deze dienstverlening hebben bedrijven de mogelijkheid om tijdig actie te ondernemen om hun systemen te beveiligen. "We zijn trots op de snelheid en volumes die we door geautomatiseerde processen hebben neergezet", aldus DTC.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Cyber Future Event Maikel Rollman BW
Cyber Future Event Inge Romijn BN

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!