Witold Kepinski - 04 augustus 2023

ServiceNow belicht zijn kwartaalcijfers

ServiceNow, speler op het gebied van digitale workflows dat de wereld voor iedereen beter laat werken, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2023, met abonnementsopbrengsten van 2, 075 miljard dollar in Q2 2023, wat neerkomt op een groei van 25% op jaarbasis, 25% gecorrigeerd voor constante valuta.

ServiceNow belicht zijn kwartaalcijfers image

"ServiceNow-resultaten werden versterkt door een ongekende vraag naar onze organische innovatie", aldus ServiceNow-voorzitter en CEO Bill McDermott. “We bevinden ons in een krachtige nieuwe 'AI-wereld', waar verbeeldingskracht de enige limiet is. ServiceNow ziet onze eigen aanzienlijke productiviteitsstijgingen al met de generatieve AI-oplossingen die we op de markt brengen, wat baanbrekende innovatie voor onze klanten snel zal versnellen.”

Op 30 juni 2023 bedroegen de huidige resterende prestatieverplichtingen ("cRPO"), contractopbrengsten die in de komende 12 maanden als opbrengsten zullen worden erkend, $ 7,20 miljard, wat neerkomt op een groei van 25% op jaarbasis en 24% gecorrigeerd voor constante munteenheid. Het bedrijf heeft nu in totaal 1.724 klanten met meer dan $ 1 miljoen aan jaarlijkse contractwaarde ("ACV"), wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van het aantal klanten met 18%.

"Q2 was opnieuw een sterk kwartaal voor ServiceNow omdat we de bovenkant van ons begeleidingsbereik voor al onze belangrijkste prestatiestatistieken overschreden", aldus Gina Mastantuono, CFO van ServiceNow. “Het better-together-verhaal vindt weerklank bij C-suites die grotere multi-productdeals aandrijven, aangezien ondernemingen hun inkoop willen consolideren met strategische platforms zoals ServiceNow. Ons intelligente platform voor end-to-end digitale transformatie stelt ons in een unieke positie om de kansen die voor ons liggen te grijpen terwijl we blijven zorgen voor duurzame omzetgroei en marge-uitbreiding op onze reis om het bepalende enterprise-softwarebedrijf van de 21e eeuw te worden

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!